Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR - Lider ALDE, vicepreşedinte de CJ, osanale pentru ultimul şef al Securităţii

Iulian Vlad

Într-o sală ticsită cu foşti şi actuali securişti care veniseră să-l vadă pe celebrul comandant al Securităţii comuniste, generalul Iulian Vlad, a avut loc, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, lansarea cărţii „Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor”, scrisă de şeful de cabinet al lui Vlad, generalul Aurel Rogojan. Din cadrul evenimentului nu au lipsit osanalele pentru generalul Vlad, ultimul şef al Securităţii, inclusiv din partea unor oficiali, potrivit indiscret.ro.

Vezi şi: SONDAJ intern: potențialul PSD și PNL. NECUNOSCUTA din analize/ SURSE

Prezent la eveniment în calitate oficială, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu, a susţinut un discurs elogios însoţit de plecăciuni repetate în faţa celui care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru genocid. Buşu l-a descris pe Iulian Vlad ca pe o persoană providenţială, făuritoare a… României moderne!

„Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor!

În numele Consiliului Judeţean Vâlcea, al domnului preşedinte Constantin Rădulescu, al meu personal, vă rog să îmi permiteţi să adresez un salut plin de respect invitaţilor noştri, domnului general Iulian Vlad, domnului general Aurel Rogojan şi echipei care i-a insoţit. Pentru judeţul nostru, este o onoare deosebită să-i avem în mijlocul nostru pe oamenii care au făurit, la un moment dat, România modernă şi au vegheat ca această Românie modernă să nu se destrame. Îi spuneam domnului general Iulian Vlad, înainte de a intra în această sală, că dacă aş fi fost plecat undeva, departe, veneam şi pe jos la acest eveniment! Am un cult deosebit pentru acest om care a demonstrat că în serviciile secrete româneşti s-a făcut activitate profesionistă. Şi am fost mândru că şi înainte de 1989 se temeau unii de noi şi nu intrau în România ca într-un stat lipsit de apărare, iar după 89, când profesioniştii din serviciile secrete româneşti au fost obligaţi să aibă alte preocupări decât cele normale, s-a văzut unde am ajuns. Domnilor generali, eu nu sunt un specialist în serviciile de informaţii şi din această cauză consider o impietate ca eu să evaluez activitatea dumneavoastră. Însă, ca simplu cetăţean, ca român, vă spun că aţi rămas în mentalul colectiv. Că şi copilul meu ştie cine a fost generalul Iulian Vlad şi cine a fost generalul Rogojan. Pentru că sunt mândru, ca roman, că existaţi, că aţi putut să impuneţi ca România să fie privită ca un stat care stă în picioare şi nu în genunchi, şi care ne-aţi învăţat că indiferent prin ce vremuri vom trece, ideea de românism, de naţionalism, nu trebuie să piară niciodată. Pentru acest lucru, vă rog să-mi permiteţi să mă înclin în faţa dumneavoastră. Este o onoare pentru noi şi vă mulţumim încă o dată. Un ultim cuvânt pentru domnul colonel Predişor (n.r.colonel în rezervă, organizatorul evenimentului): sunt onorat de relaţia de prietenie cu dumneavoastră, domnule Predişor, şi trebuie să vă spun un singur lucru. M-aţi surprins cu această manifestare pe care aţi organizat-o impecabil. Dacă vreodată vreţi să vă lansaţi în politică, vă stau la dispoziţie”, şi-a încheiar cuvântul Buşu, membru ALDE, candidat pentru Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.