Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTATOR. Medic: Inteligenților, ce o să mai plângeți voi după plic

bani medici

Un tanar medic la un spital din Galati a publicat o scrisoare dura la adresa celor care se plang ca au dat mita doctorilor. „Nu va lua nimeni banii de placere, inteligentilor. Nu va obliga sa ii dati si daca vi-i lua, vi-i lua de nevoie. Ca si medicul mananca, se pisa si se caca, exact ca si voi. Si el are nevoie de un moment de relaxare”, a scris doctorul pe blogul sau.

Citește și: Curtea Suprema a decis. Ce NU mai ai voie sa faci de AZI

„Medicii vor pleca peste granite. O parte din ei. O alta parte din ei, si inca una destul de consistenta, vor renunta complet la sistemul de stat si vor migra in sistemul privat. Unde vi se va spune de la inceput ‘Banu’ jos. 2000 RON sau nici nu ma ating de tine.’Asta dupa ce ati platit deja 50-100 RON pe consultatie. Iar voi nu o sa aveti ce comenta. Vi se va taia chitanta, deci nimic ilegal la mijloc. Si nici conditionare de act medical nu se va putea numi. Mita nici atat. Plic nici nu mai discutam. Ce o sa mai plangeti voi dupa plic, cand s-o intampla asta…

Vezi și: Previziune: Haosul cuprinde tara si anarhia bate la usa

Ce dor o sa va fie sa puneti 50-100 RON intr-un plic si sa-l dati cand parasiti spitalul, doar si numai daca simtiti nevoia sa ii dati. Bineinteles ca va fi o mica parte care va ramane la sistemul de stat. Medici care in scurt timp vor fi depasiti din toate punctele de vedere. Ei vor obosi din ce in ce mai tare. Calitatea actului medical va scadea. Si eventual, isi vor baga si ei picioarele. Ce veti face atunci? Ce alte plangeri cretine veti mai avea in momentul ala?”, spune medicul din Galati.

Vezi și: Rolul șpăgii în sistemul de sănătate

Iata mesajul complet al doctorului, intitulat „Plicul manjit”:

Direct in paine, ca suntem pe graba. Daca te stii nerabdator sau fara chef, poti sa inchizi de acum pagina, ca povestea e lunga rau. Asa… titlul face parte dintr-un discurs al unui profesor universitar doctor, tinut in fata a catorva sute de studenti, exact pe tema plicului. Cred ca toata viata am sa tin minte discursul ala. Imediat dupa expresia “plicul manjit al pacientului”, profesorul a facut o pauza de cateva secunde, dupa care si-a continuat discursul. Nu stiu cati au realizat, ca pauza aia a fost facuta ca ei sa realizeze ce a vrut sa spuna prin “manjit”. Probabil foarte putini. Si probabil si mai putini au realizat ce inseamna “manjit”, in contextul ala. Pana una alta, substratul discursului era despre cum, inevitabil, cu totii vom ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la acest “plic manjit”.

Ce n-am sa mai uit toata viata, e cum toata studentia am sperat ca de undeva va veni o minune. Ca situatia medicilor se va imbunatati. Ca nu o sa ajung vreo data sa ma intreb cum ar fi fost daca imi vedeam de ce stiam eu sa fac pana sa dau la medicina. N-am sa uit deciziile mizere luate de ICCJ impotriva medicilor, dar indirect, luate de fapt impotriva pacientilor. N-am sa uit cum mase intregi de cretini s-au bucurat la deciziile astea, uitand ca intr-un final ei sunt cei care vor avea cel mai mult de tras.

Sa ne lamurim exact cu ce e “manjit” plicul… E manjit cu eforturi. Eforturile aluia de:::::: SCRISOAREA INTEGRALĂ AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.