Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Procurorii DNA spun cum a luat ÎMPĂRATUL Mihail Vlasov ZECE MILIOANE de EURO în 6 ani

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a ridicat, în şase ani, peste zece milioane de euro din casieria CCIR, banii fiind folosiţi de el în interes personal, se arată în rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Potrivit documentului, bugetul CCIR a fost prejudiciat prin mai multe acte, între care procurorii notează şi ridicarea de către Vlasov, în interes personal, a unor sume importante din casieria instituţiei.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

"În perioada 2008 - 2014, Vlasov Mihail a ridicat din casieria CCIR suma totală de 47.599.382,90 lei, din 'Fondul la dispoziţia Biroului de Conducere al CCIR/la dispoziţia Preşedintelui C.C.I.R.', pe care a folosit-o în interes personal. Astfel, în perioada 2008 - 2014, Vlasov Mihail, în calitate de preşedinte al C.C.I.R., a ridicat în numerar din casieria organizaţiei suma de 47.599.382,90 lei. Aceste retrageri de numerar care au însumat echivalentul a peste 10.000.000 euro s-au efectuat pe baza dispoziţiilor de plată către casierie semnate în totalitate de Vlasov Mihail, ca persoană care a primit banii şi a referatelor semnate tot de acesta, cu o singură excepţie, referatul nr. 1197/02.03.2010 semnat de (...) - Şef Cancelarie", se arată în rechizitoriu.

DOCUMENTUL INTEGRAL poate fi citit AICI

Totodată, anchetatorii spun că pentru sumele ridicate din casierie de Mihail Vlasov nu există documente justificative ulterioare din care să rezulte modul în care au fost cheltuite, iar referatele respective nu conţin nicio informaţie despre destinaţia banilor, acestea reprezentând numai documente prin care şi-a aprobat pentru sine sumele respective.

Procurorii arată şi că Mihail Vlasov era "un împătimit al jocurilor de noroc", el cheltuind pentru acestea "importante" sume de bani din bugetul CCIR.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

"De asemenea, inculpatul Vlasov Mihail a cheltuit în mod arbitrar şi în interes personal sumele de bani incluse în Fondul la dispoziţia preşedintelui şi chiar a făcut plăţi cu cardul din contul curent al C.C.I.R. către mai multe cazinouri din Bucureşti, unde înregistra datorii pentru jocurile de noroc la care a participat", spun anchetatorii.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

Conform datelor din rechizitoriu, CCIR a transmis faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 61.155.528,60 lei, iar SC Romexpo SA cu suma de 60.287.505,52 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.