Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE! Facebook ar putea fi fortat sa schimbe regulile privind nuditatea!

facebook

Normele Facebook privind nuditatea sunt foarte clare si foarte stricte. Se pleaca de la suspendarea temporara a contului si se ajunge inclusiv la inchiderea definitiva a lui, in situatiile in care titularul continua sa posteze imagini care depasesc standardele comunitare. Ei bine, situatia s-ar putea schimba radical cat de curand.

O hotarare judecatoreasca, emisa de un tribunal francez, ar putea fi modifica modul in care Facebook reactioneaza la utilizatorii care posteaza fotografii sau filmulete porcoase. In 2011, un profesor din Hexagon, care a facut imprudenta sa publice pe contul personal o fotografie a unui tablou erotic celebru (L’Origine du monde, semnat Gustave Courbet – 1866) s-a ales cu excluderea din comunitatea Facebook.

Infuriat de decizie, Frederic Durand-Baissas a dat in judecata populara retea de socializare, acuzand-o de cenzura. In plus, reclamantul a solicitat daune morale in valoare de 21.000 de dolari. Facebook Inc. a facut apel, motivand ca utilizatorii din afara SUA nu pot da in judecata societatea cu sediul in Menlo Park, California.

Recent, insa, un tribunal din Paris ar fi aplicat o lovitura teribila gigantului social-media american. Instanta franceza a considerat ca Facebook a actionat “abuziv” si a obstructionat dreptul unui cetatean francez de a avea parte de un proces.

Ca atare, sunt semnale ca Facebook Inc. va putea fi actionata in judecata si dincolo de granitele Statelor Unite.

Avocatul Stephane Cottineau, care reprezinta reclamantul, spune ca a primit cu “mare satisfactie decizia instantei pariziene”, considerand raspunsul drept “o mare victorie dupa cinci ani de lupta”.

Vezi și: Lovitura VICEVERSEI în Cazul judecătoarei Camelia Bogdan/ surse

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.