Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE în PNL: Blaga, Motreanu sau Hașotti, EXCLUȘI de pe listă la parlamentare/LISTA completă

O propunere revoluționară circulă în aceste zile în PNL și, dacă trece, ar putea provoca un adevărat cutremur în partid. Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a aruncat pe piață varianta ca pe listele pentru alegerile parlamentare să nu se mai regăsească ”dinozaurii” care au deja trei, patru sau mai multe mandate.

Citește și: SURSE - PNL negociază revenirea lui Crin Antonescu

Citește și: A început Operațiunea Trandafirul. Mize și implicații... și posibili autori

Propunerea a fost lansată de Săftoiu, dar are mai mulți adepți în PNL, inclusiv în zonele cu aer mai rarefiat. Există și tabăra mai moderată care susține că nu ar trebui excluși toți cei cu 3-4 mandate, dar unii dintre ei să se regăsească pe locuri neeligibile.

”Ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi. Nu sunt susţinătoarea ideii că oamenii tineri ca vârstă neapărat sunt cei mai buni, ba chiar cred că ai nevoie de experienţă parlamentară, dar în egală măsură, suntem într-un moment în care e limpede că cetăţenii au o reacţie nu foarte bună la figuri pe care le consideră deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obişnuite în comoditate şi în privilegii (...). Cred că PNL va trebui să aibă curaj şi să abordeze aceste liste parlamentare aşa cum o cer cetăţenii", a declarat Adriana Săftoiu, la RFI.

STIRIPESURSE.RO a întocmit lista parlamentarilor care nu s-ar mai regăsi în viitorul Parlament, dacă propunerea se concretizează:

DEPUTAȚI

Eugen Nicolăescu – 4 mandate

Victor Paul Dobre – 3 mandate

Ceza Preda – 3 mandate

Mircea Toader – 3 mandate

Roberta Anastase – 3 mandate

Costică Canacheu – 5 mandate

Mircea Man – 5 mandate

Dan Motreanu – 3 mandate

Ioan Oltean – 6 mandate

Nini Săpunaru – 4 mandate

Mihai Voicu – 3 mandate

SENATORI

Vasile Blaga – 5 mandate

Crin Antonescu – 6 mandate (a anunțat că nu mai candidează, dar liberalii negociază pentru a-l aduce înapoi în leadership-ul partidului).

Anca Boagiu – 4 mandate

Puiu Hașotti – 5 mandate

Traian Igaș - 3 mandate

Popa Nicolae Vlad – 3 mandate

*** Chiar dacă este destul de greu de crezut că PNL își va mazili oamenii cu ștate vechi, propunerea a prins în interiorul partidului și se înscrie în linia de reformă a partidului promovată de actuala conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.