Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări ample în Rusia: Aproape 1.000 de persoane au fost ARESTATE la proteste / VIDEO

www.agerpres.ro
proteste Rusia, Moscova

Aproape o mie de protestatari, printre care şi opozantul principal al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, au fost reţinuţi în timpul manifestaţiilor desfăşurate luni în peste o sută de oraşe din Rusia, împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a corupţiei elitelor, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Manifestaţiile au fost organizate de susţinători ai lui Navalnîi, care a fost reţinut sub arest la domiciliu luni dimineaţă, înainte de a se putea alătura protestatarilor la Moscova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Noi detalii despre boala Denisei Manelista: Mama artistei anunță că are CANCER în tot corpul

Manifestanţi au fost reţinuţi în zeci de alte oraşe, de la Vladivostok, în Extremul Orient rus, până la Kaliningrad, în vestul ţării, şi de la Norisk (nord) până la Soci (sud), potrivit asociaţiei de monitorizare anticorupţie OVD-Info. Aceasta a contabilizat provizoriu pentru AFP cel puţin 600 de persoane reţinute la Moscova şi 300 de Sankt-Petersburg.

Potrivit Ministerului de Interne, 500 de persoane au fost reţinute la o demonstraţie anti-Kremlin care a avut loc la Sankt-Petersburg. La protest, care nu a fost autorizat, au luat parte în jur de 3.500 de persoane, indică acelaşi comunicat, citat de Reuters.

Citește și: Topul țărilor în care elevii sunt cei mai fericiți: Cine e pe primul loc și unde sunt cei mai nefericiți elevi

Protestul de la Moscova s-a desfăşurat în acelaşi loc ca şi festivitatea de Ziua Rusiei, care marchează proclamarea independenţei în 1990, înainte de destrămarea oficială a URSS.

Poliţia a format mai multe cordoane în încercarea de a dispersa mulţimea, recurgând la bastoane de cauciuc şi reţinându-i pe protestatarii care s-au opus. Miile de manifestanţi au strigat slogane precum 'Rusia fără Putin!', 'Putin e un hoţ!' şi 'Libertate pentru Navalnîi!'.

Citește și: PREMIERĂ MEDICALĂ Au fost create camere pentru monitorizarea medicală a bebelușilor prematuri

'Putin se află la putere de 17 ani şi nu are de gând să plece. A uzurpat puterea, există o lipsă totală de societate civilă, tribunalele nu funcţionează, corupţia s-a transformat în sistem', a denunţat Aleksandr Tiurin, în timpul manifestaţiei care a reunit mai multe mii de persoane pe strada Tverskaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.