Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson anunță un posibil CONFLICT DESCHIS cu Rusia

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece şi "ar putea să se deterioreze în continuare", a declarat marţi secretarul de stat american Rex Tillerson, care se va întâlni în această săptămână cu omologul său rus Serghei Lavrov, relatează AFP.

Relaţiile cu Moscova "continuă să fie tensionate în mod considerabil", a afirmat Tillerson în faţa presei la Washington, trecând în revistă activitatea Departamentului de Stat după şase luni de la preluarea preşedinţiei de către Donald Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Capcanele ascunse din spatele apartamentelor noi! Ce nu ne spun dezvoltatorii

"Relaţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece şi ar putea să se deterioreze în continuare", a subliniat Tillerson, adăugând că "situaţia este proastă", dar "s-ar putea agrava".

În timp ce la venirea sa la putere Donald Trump a sugerat că ia în considerare o încălzire diplomatică între cele două puteri, Washingtonul şi Moscova au adoptat noi sancţiuni reciproce pe fondul acuzaţiilor privind un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane.

Citește și: Adevărul despre voucherele de vacanță ale bugetarilor! Le vor mai primi sau nu

Congresul SUA a votat noi sancţiuni economice împotriva Moscovei, pe care preşedintele Donald Trump este pe cale să le promulge. În urma ripostei Moscovei, diplomaţia americană este obligată să-şi reducă în mod considerabil personalul din Rusia până la nivelul de 455 de persoane.

"Întrebarea pusă de evenimentele din ultima săptămână este următoarea: relaţiile sunt pe cale să se deterioreze sau putem menţine o anumită stabilitate în relaţiile noastre şi continua să găsim modalităţi de a gestiona diferenţele dintre noi, fără ca ele să degenereze într-un conflict deschis?", a întrebat retoric Rex Tillerson, fără să ofere un răspuns.

Citește și: Verdict în cazul pensiilor speciale! La ce nivel le va aduce Guvernul Tudose

"Voi avea o întâlnire cu ministrul de externe Lavrov în acest weekend în cadrul reuniunii de la Manila" a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est ( ASEAN), a anunţat secretarul de stat. "Cred că vrea la fel de mult ca mine să încercăm să găsim o modalitate de încălzire a relaţiilor", a spus el.

Rex Tillerson a amintit că executivul american nu a fost favorabil votării noilor sancţiuni de către Congres. "Am spus clar că noi nu credem că aceasta ajută eforturile noastre, dar este decizia lor" şi "cred că preşedintele a acceptat-o", a adăugat şeful Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.