Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezoluţie adoptată de Consiliul Naţional al PNL, pe tema asumării guvernării

sigla noua pnl

Cei 1.050 de delegaţi reuniţi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Consiliul Naţional al noului PNL, au adoptat două rezoluţii, prin care anunţă că partidul îşi asumă guvernarea şi alcătuirea unei noi majorităţi parlamentare şi critică bugetul pe 2015.

"Dorim să ne asumăm guvernarea pentru a duce până la capăt voinţa electoratului exprimată în 16 noiembrie 2014. Locul PSD şi al lui Victor Ponta nu este în Palatul Victoria. Partidul National Liberal îşi asumă răspunderea alcătuirii unei noi majorităţi pentru a respecta dorinţa cetăţenilor şi a da României un alt început. România lucrului bine făcut are nevoie de un instrument politic constând într-o nouă majoritate şi un nou guvern", se afirmă în prima rezoluţie intitulată "Noul PNL, noul Guvern, noua politică - pentru România lucrului bine făcut!"

PNL susţine că este necesar un parteneriat real între preşedintele ţării şi guvern şi intrarea în normalitate prin aducerea societăţii la masa deciziei politice (societate civilă, sindicate, patronate).

"Trebuie să lăsăm în urmă moda promovată asiduu de guvernarea PSD, cea a guvernării prin ordonanţe de urgenţă. PNL va fi cel care va readuce puterea publică sub controlul societăţii şi în dialog cu societatea. Partidul Naţional Liberal îşi propune debirocratizarea şi apropierea administraţiei de cetăţean, reaşezarea raporturilor între stat şi cetăţean, instaurarea respectului deplin al statului faţă de cetăţean. Ne propunem să transformăm avantajul strategic al apartenenţei în UE şi NATO în avantaj strategic pentru economia naţională", se arată în rezoluţie.

PNL declară că votul din noiembrie 2014 l-a sancţionat dur pe Victor Ponta, astfel că astăzi România este guvernată de un guvern condus "de un prim-ministru fără legitimitate".

PNL mai susţine că premierul Victor Ponta şi PSD au dus România în pragul "colapsului" prin "punerea în pericol a statului de drept şi promovarea corupţiei la nivel de politică de stat; promovarea unor acte normative care au încălcat Constituţia, cel mai flagrant exemplu fiind legalizarea traseismului politic; guvernarea în interes politic propriu şi în favoarea unor grupuri clientelare; lipsa unei strategii coerente pentru crearea locurilor de muncă promise; sufocarea contribuabililor prin suprataxare şi supraimpozitare; prăbuşirea investiţiilor publice necesare creşterii economice; subfinanţarea educaţiei şi a sănătăţii; deturnarea fondurilor publice pentru cumpărarea susţinerii politice a aleşilor locali; guvernarea prin sute de ordonanţe de urgenţă, deşi Victor Ponta se declară un adversar al acestui mod de a conduce Executivul; abandonarea dezvoltării infrastructurii şi în special a reţelei de autostrăzi; ratarea reformării administraţiei şi a proiectului descentralizării; ratarea marilor privatizări (Oltchim, CFR Marfă, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia); dezastruoasa rată de absorbţie a fondurilor europene, care plasează România pe ultimul loc în rândul statelor Uniunii Europene".

În cea de-a doua rezoluţie intitulată "Bugetul României pe 2015: Zero Dezvolare" se arată că socialiştii români au construit un buget prin care "pedepsesc aspru administraţiile publice eficiente şi tratează cu bunăvoinţă şi premii în bani de la bugetul de stat pe cele care încă n-au reuşit să devină eficiente şi performante".

PNL susţine că "alocările bugetare zero pentru marile comune ale României, pentru unele oraşe sunt de fapt o sentinţă pentru un an de zile de stagnare", iar "dreapta românească are această datorie de a aduce bunăstarea, şi nu ceea ce şi-a asumat PSD-ul, de a împărţi sărăcia".

"Bugetul pe 2015 nu rezolvă problema administraţiilor publice şi nu permite cofinanţarea proiectelor europene la nivel local, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor români din mediul rural, dar şi din mediul urban şi poate cel mai grav lucru, acest buget alungă tinerii din localităţile României", se afirmă în rezoluţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.