Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc mare de avalanșă, la peste 1.800 metri altitudine: Turiștii, avertizați să nu urce pe trasee

avalansa

Serviciul Public Județean Salvamont Prahova informează că riscul de avalanșă la altitudini de peste 1.800 de metri este mare, în condițiile în care, în ultimele zile, a nins abundent, iar stratul nou de zăpadă este instabil.

Potrivit unui comunicat al Salvamont transmis, luni, de Prefectura Prahova, în zona montană a județului se înregistrează risc mare de avalanșă, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, și risc însemnat (gradul 3) la altitudini sub 1.800 de metri, anunță Agerpres.

Citește și: Cutremur în județul Vrancea

"Stratul nou de zăpadă este puțin stabilizat și cu coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate, declanșarea avalanșelor este posibilă chiar și la slabe supraîncărcări, pe pante suficient de înclinate, fiind posibile și declanșări spontane", se arată în comunicatul citat.

Salvamontiștii reamintesc, de asemenea, că toate traseele montane interzise în sezonul de iarnă din Munții Bucegi, Baiului și Ciucaș rămân închise.

"Sfătuim turiștii să nu se aventureze în aceste zone, pentru a evita riscurile inutile, iubitorii muntelui putând face drumeții pe traseele marcate aflate la baza muntelui deschise tot timpul anului", precizează Salvamont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.