Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Kaplan: România se descurcă surprinzător de bine

kaplan

Renumitul analist international Robert Kaplan spune ca România are un sistem politic mai sănătos faţă de Polonia, Ungaria şi Bulgaria, iar rata creşterii economice este la un nivel ridicat în comparaţie cu alte state europene, potrivit Agerpres.

'În 1981 şi, de fapt, de-a lungul anilor 1980, România era cea mai deprimantă, retrogradă ţară dintre membrele Pactului de la Varşovia. Era săracă, avea un nivel al totalitarismului mult mai profund decât cel întâlnit în celelalte ţări, fie că vorbim despre Bulgaria, Polonia, sau orice altă ţară. România era cu mult în urmă. Totuşi, în 2013, 2014, 2015 am constatat că România se descurcă surprinzător de bine. De fapt, cred că sistemul politic e mai sănătos decât cel din Polonia, mai sănătos decât cel din Ungaria, mai sănătos decât cel din Bulgaria. E greu să găseşti o fostă ţară membră a Pactului de la Varşovia în care politica şi economia să fie la un nivel atât de bun ca în România. (...) Rata creşterii economice a României este la un nivel ridicat în comparaţie cu cele din restul Europei', susţine Kaplan.

El a precizat că este conştient de faptul că românii se plâng în continuare de faptul că sunt lucruri care nu merg bine şi că încă există corupţie. 'Dar ideea e că românii se concentrează asupra lucrurilor importante. S-au săturat de corupţie. Acesta e un lucru bun, nu e un lucru rău. Au un preşedinte care nici măcar nu e etnic român, e etnic sas. Acesta e un lucru bun, pentru că arată că populaţia nu mai gândeşte în termeni etnici, gândeşte în termeni universali, caută o conducere necoruptă, stabilă, tehnocrată, modernă. Populaţia asta cere şi, treptat, asta obţine', subliniază analistul american.

Vezi si:

Razboi total in PSD. Robert Negoita, acuzat oficial ca vinde alegerile

Ce au căutat Mihai Gâdea și Alina Gorghiu în Washington. Explicațiile lui Mircea Geoană / VIDEO

Gorbaciov: 'Putin si-a tradat poporul'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.