Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Turcescu, acţiune furibundă în Parlament: Vrea audierea unor structuri importante

basescu turcescu

Parlamentarul Robert Turcescu le-a pus gând rău mai multor structuri care ar cheltui nejustificat din banii publici. Deputatul a aflat bugetele Academiilor din subordinea Ministerului Educației şi vrea să cheme toate instituţiile la audieri, în Parlament.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Pe deputat îl deranjează bugetul Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale care anul acesta este în valoare de 892.000 de lei. O altă Academie, pentru Stiintele Securității Naționale (ASSN), primește 3.788.000 de lei. Turcescu cere audierea în Parlament a reprezentanților acesor structuri, pentru a afla pe ce sunt cheltuiți banii, conform libertatea.ro.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Prima interpelare făcută de deputatul PMP Robert Turcescu a fost cu privire la bugetul Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Din răspunsul Ministerului, bugetul Academiei pe anul 2017 este de 892.000 de lei. ”Aici sint banii dumneavoastră pentru indemnizațiile „academicienilor” cu epoleți (membri ASSN) pe anul 2017. Niste sute de mii de euro. Din bugetul și asa firav al Ministerului Educatiei Nationale”, a anunțat Turcescu, precizând că răspunsul Ministerului cuprinde și greșeli gramaticale.

Parlamentarul a propus Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților să-i invite pe academicienii din Academia de Științe Tehnice, pentru a spune pe ce se cheltuie această suma, dincolo de indemnizații. ”Vreau să vă fac o propunere, imediat după Paște, să invităm un reprezentant al fiecărei Academiii, în fața comisiei pentru Învățământ pentru a avea o discuție privind activitatea acestora, poate un raport de activitate al lor, cum cheltuiesc acești bani”, le-a cerut Turcescu celor din comisia parlamentară, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.