Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Turcescu decriptează suspendarea lui Florian Coldea: ce înseamnă acest eveniment

turcescu

Deputatul PMP, Robert Turcescu, cel care pe vremea în care era jurnalist s-a auto-deconspirat că a fost ofițer acoperit, susține că Florian Coldea a picat din cauza faptului că era prea în lumina reflectoarelor în ultimii ani și arată că decizia de astăzi a directorului SRI, Eduard Hellvig, ne conduce la concluzia că măcar o parte dintre dezvăluirile lui Sebastian Ghiță sunt adevărate.

Citește și: SURSE Florian Coldea a fost chemat la Palatul Cotroceni: A dat RAPORTUL în fața lui Klaus Iohannis

Citește și: Traian Băsescu, prima reacție după SUSPENDAREA lui Coldea: Ce URMEAZĂ pentru Kovesi

Citește și: ALERTĂ - Generalul SRI Florian Coldea, SUSPENDAT

”Eu cred că în primul rând faptul că avem o reacție din partea Serviciului Român de Informații tot arată ceva. Faptul că prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, a fost pus la dispoziția directorului SRI, arată niște lucruri (...) Intuim că din moment ce s-a ajuns la o astfel de decizie, măcar parte din cele prezentate de Sebastian Ghiță sunt lucruri adevărate și acest lucru este foarte grav.

Cazuri precum este prieteșugul Ghiță-Coldea sunt cu sutele în România, numai dacă ne uităm prin județe, acolo unde șefii locali ai SRI primesc astfel de favoruri din partea oamenilor de afaceri.

Este clar că, în acest moment, trebuie începută o anchetă foarte, foarte serioasă asupra acestor lucruri care se petrec în servciile secrete. Comisiile de control din Parlament trebuie să își intre în rol foarte serios și să chiar trebuie reformate cu totul. Ele funcționează în baza unui regulament și vedem cu toții că ele nu funcționează.

Trebuie să înțelegem că lumea aceasta a servciilor secrete este una mai discretă, iar în momentul în care un om cu funcția lui Florian Coldea ajunge în lumina reflectoarelor, așa cum este deja de câțiva ani buni, era clar că se va întâmpla ceva”, a declarat Robert Turcescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Robert Turcescu ne trimite la Legea 14/1992, despre care susține că a "născut" sute de "Ghita" in Romania. Sau chiar mii...

"Sub controlul Parlamentului, în raport cu nevoile proprii şi cu respectarea stricta a prevederilor legale, în cadrul Serviciului Român de Informaţii pot funcţiona: o regie autonomă, societăţi comerciale de producţie, instituţii sanitare, precum şi asociaţii cu caracter cultural-sportiv".

În ceea ce privește întrebarea care frământă multe minți, dacă după Florian Coldea urmează și Laura Codruța Kovesi, Robert Turcescu susține ”că și DNA ar trebui să vină rapid cu lămuriri sau măcar din partea CSM trebuie să avem un răspuns, pentru că și în cazul doamnei Kovesi acuzațiile lui Ghiță sunt extrem de grave și trebuie să vedem dacă există un astfel de prieteșug de tipul Ghiță-Coldea și între Ghiță și doamna Kovesi”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.