Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Moore, legenda cinematografiei mondiale, A MURIT / VIDEO

Roger Moore

Actorul britanic Roger Moore, devenit celebru cu rolul James Bond şi cel din seria "Sfântul", a încetat din viaţă marţi, în Elveţia, la vârsta de 89 de ani, a anunţat familia, pe contul de Twitter al actorului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Cu inima grea trebuie să anunţăm decesul tatălui nostru iubit, Sir Roger Moore, astăzi, în Elveţia, după o scurtă dar curajoasă luptă împotriva cancerului", au scris copiii actorului pe contul său de Twitter, notează AFP.

Citește și: IMAGINI EXPLICITE Filme PORNO într-o instituție PUBLICĂ / VIDEO

"Dragostea care l-a înconjurat în ultimele sale zile a fost atât de mare încât este imposibil de cuantificat în cuvinte", au scris fiica sa Deborah şi fiii săi Geoffrey şi Christian într-un comunicat.

Roger Moore a trăit multă vreme la Gstaad, în cantonul Berna, unde trăiesc numeroase celebrităţi cu bani, iar apoi s-a mutat în cantonul Valais, la Crans Montana, o altă staţiune pentru sporturi de iarnă.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

Arhetip al gentleman-ului englez, Roger Moore a jucat în seria "Sfântul", dar şi în filmele Bond. El a jucat rolul agentului 007 în şapte filme, începând cu "Live and Let Die" în 1973 şi până la "A view to a kill" în 1985. Potrivit Reuters, filmele Bond i-ar fi adus lui Moore un câştig de 14 milioane de lire sterline.

El a fost totuşi considerat "prea chipeş" şi respins pentru primul rol al agentului 007 în "Dr No" (1962). El a trebuit să aştepte până când Sean Connery a fost epuizat de rol pentru a prelua ştafeta.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Stilul său de gentleman perfect a fost rodat în seria televizată "The Saint", între 1962 şi 1969. Rolul lui Simon Templar i-a asigurat succesul mondial, confirmat de o altă serie, "The Persuaders!", difuzată în 1971 şi 1972.

După ce i-a predat rolul Bond lui Timothy Dalton, Moore a trăit într-un regim de semi-retragere, ducând o viaţă de milionar între locuinţele sale din Los Angeles, Elveţia şi sudul Franţei.

Citește și: Marile companii japoneze introduc terapia cu pisici: Cât de eficientă e / VIDEO

Playboy pe ecran, Roger Moore a avut numeroase cuceriri şi în viaţă. El a fost căsătorit de patru ori, iar cu a treia sa soţie, Luisa Mattioli, a avut trei copii. Cea de a patra şi ultima sa soţie a fost Kristina 'Kiki' Tholstrup, cu care s-a căsătorit în 2002.

Născut la 14 octombrie 1927 în sudul Londrei, dintr-un tată poliţist şi o mamă casnică, actorul a apreciat că cel mai mare rol al său a fost cel jucat în slujba UNICEF. Numit ambasador al UNICEF în 1991, el a îndeplinit acest rol în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.