Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rogozin anunță MAREA RĂZBUNARE: Ce sancțiuni va primi România după scandalul monstru de ieri

jamestown.org
rogozin

Rusia pregăteşte sancţiuni punctuale la adresa persoanelor care au luat vineri decizia să nu permită aeronavei ruse să survoleze spaţiul aerian al României şi care, în acest fel, au făcut să eşueze vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin, trimisul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, în Republica Moldova, relatează sâmbătă agenţia de presă TASS.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune "Rossia 24".

"Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi pe măsură şi foarte punctuale", a avertizat vicepremierul rus.

Citește și: Prima REACŢIE de la Bruxelles în scandalul interzicerii lui Rogozin în România: 'A fost o PROVOCARE'

Rusia a protestat vineri faţă de decizia Bucureştiului de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chişinău în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze teritoriul României, calificând aceasta drept o "provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relaţiilor bilaterale", a declarat vineri Ministerul de Externe rus, citat de agenţia de presă TASS.

Vizita vicepremierului Dmitri Rogozin - responsabil de industria apărării din executivul rus - la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spaţiul său aerian, notează agenţia de presă citată.

Cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chişinău i-a fost interzis accesul în spaţiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o "persoană aflată pe lista sancţiunilor" UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruşi care au interdicţie de călătorie în Uniunea Europeană încă din mai 2014.

Potrivit aeroportului de la Chişinău, aeronava a fost redirecţionată către Minsk, după ce a survolat un timp spaţiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Într-o primă reacţie pe Twitter, Rogozin a acuzat autorităţile române că "i-au pus în pericol pe cei 167 de pasageri ai avionului S7". "Combustibil era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!', a ameninţat Rogozin, conform Agerpres.

Citește și: Atac devastator al lui Ilie Năstase, chiar de ziua lui: 'Niște CRETINI'

În această privinţă, cunoscutul politolog rus Stanislav Belkovski a declarat vineri seara în direct la postul de radio Eho Moskvî că "tocmai Rogozin este cel care a expus pericolului viaţa pasagerilor pentru că toate s-au întâmplat din cauza prezenţei sale la bordul aeronavei". El a amintit în acest sens de faptul că vicepremierul rus se află pe "lista cu sancţiuni a UE".

În plus, în Republica Moldova şi în ţările vecine există temeri că înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia s-ar putea ivi unele probleme în legătură cu Transnistria, afirmă Belkovski.

Dmitri Rogozin era aşteptat la Chişinău de preşedintele Igor Dodon, împreună cu care urma să participe la o ceremonie organizată la Tighina, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea misiunii de menţinere a păcii în Transnistria, în 1992.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.