Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman Abramovici rămâne fără bani: Oligarhul și-ar fi rugat prietenii să-i împrumute sume mari în numerar (presă)

bbc.co.uk
roman abramovic

Oligarhul rus Roman Abramovici și-a implorat prietenii de la Hollywood și brokerii americani să îi împrumute fiecare câte un milion de dolari pentru a se menține pe linia de plutire, în timp ce activele sale sunt înghețate de autoritățile mondiale, notează un tabloid american.

Publicația „Page Six”, din grupul New York Post, a aflat în exclusivitate că patronul clubului de fotbal Chelsea, ale cărui conturi bancare sunt înghețate în SUA și în Marea Britanie, cere cu disperare împrumuturi de la prietenii săi importanți și puternici pentru a menține salariile de 750.000 de dolari pe săptămână ale personalului său - care include și subalternii care îi mențin pe linia de plutire multiplele sale yachturi de lux.

Dar, în timp ce Abramovici - care a găzduit o serie de petreceri cu vedete pe bărcile sale și pe domeniul său vast de la St. Bart's - are mulți prieteni apropiați la Hollywood, pe Wall Street și în lumea tehnologiei, se spune că asociații săi sunt reticenți în a-i împrumuta bani, chiar și în timp ce participă la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

O sursă a declarat pentru Page Six: „Roman le cere unora dintre cei mai apropiați prieteni puternici ai săi să îi împrumute 1 milion de dolari.”

„El spune că nu a ratat niciodată plata salariilor pentru personalul său, care este de 750.000 de dolari pe săptămână, iar cu activele sale înghețate, nu-și poate plăti oamenii.”

„A contactat producătorul și regizorul hollywoodian Brett Ratner și familia Rothschild, printre mulți alții, pentru bani, dar - deși sunt buni prieteni cu Roman - nu au fost de acord să-i dea bani, pentru că fie nu au atât de mult în numerar lichid, fie, mai mult, nu este clar care sunt repercusiunile în conformitate cu legislația internațională."

Ratner a refuzat să comenteze, iar familia Rothschild nu a putut fi contactată. Niciunul dintre ei nu i-a dat bani lui Abramovici.

Marea Britanie și Uniunea Europeană l-au sancționat pe Abramovici - care are o avere netă de 14,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg - la începutul lunii martie, după invazia Rusiei în Ucraina.

Ulterior, lui Abramovici i-au fost înghețate activele de către fondurile speculative americane. Sancțiunile l-au împiedicat, de asemenea, pe Abramovici să profite de pe urma vânzării clubului său de fotbal Chelsea, în valoare de 3 miliarde de dolari.

Între timp, Abramovici face în continuare ce poate pentru a-și menține activele pe linia de plutire, implicându-se în negocierile de pace pentru a pune capăt invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. El a fost invitat la discuțiile de pace de către ucraineni, care cred că are o linie directă cu Putin - lucru pe care el îl neagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.