Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Român condamnat pentru trafic de imigranți în Austria

refugiati imigranti

Un sofer roman care transporta 42 de migranti inghesuiti in intr-un microbuz de sase metri patrati a fost condamnat marti in Austria la trei ani de inchisoare cu executare pentru "trafic de persoane in conditii deosebit de dure", scrie AFP.

Barbatul de 37 de ani a fost controlat in iulie, in apropiere de Viena. Politistii au descoperit la bordul masini sale nu mai putin de 42 de persoane, cate sapte pe metru patrat, la o temperatura care atingea 30 de grade.

Ancheta a stabilit ca migrantii - afgani, sirieni si irakieni - au fost imbarcati in Ungaria si mergea in aceste conditii de sapte ore, fara pauza.

Romanul a sustinut in fata tribunalului ca i s-au promis 1.500 de euro pentru cursa si ca nu stia exact cate persoane erau in masina.

Aerisirea masinii era suficienta dar cu "42 de persoane inghesuite in sase metri patrati, nu iti trebuie prea multa imaginatie pentru a-ti imagina conditiile", a aratat judecatoarea care a condus sedinta.

La finele lui august, 71 de migranti au fost descoperiti morti intr-un camion frigorific inchis ermetic si gasit abandonat la marginea unei autostrazi austriece. Si aceasta masina venea din Ungaria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.