Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români împotriva Holocaustului, Ambasada României şi Institutul Cultural Român din Londra

Ambasada Londra

Români împotriva Holocaustului Ambasada României şi a Institutului Cultural Român din Londra

content-image

Foto Ambasada Romaniei din Londra

content-image

content-image

 

La 19 ianuarie a.c., începând cu ora 7.00 pm, în organizarea Ambasadei României şi a Institutului Cultural Român din Londra a avut loc, la sediul ICR, un eveniment comemorativ, de readucere în atenţie, prin intermediul fotografiei, muzicii şi filmului, a destinului tragic al comunităţii evreieşti din România şi Europa în perioada Holocaustului. Acesta s-a desfăşurat sub egida preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).
Ȋn deschidere, HE Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a subliniat importanţa rememorării, a educaţiei şi a apelului la istorie în menţinerea vie, în memoria colectivă, a evenimentelor tragice care au marcat Europa în perioada celui de al doilea război mondial şi în combaterea rasismului şi xenophobiei. A subliniat, totodată, importanţa adoptării, sub preşedinţia română a IHRA, a definiţiei de lucru a anti-semitismului.
Sir Eric Pickles, reprezentant special al UK pe problematici post-Holocaust a vorbit în termeni extrem de laudativi despre preşedinţia română a IHRA, apreciind că aceasta a schimbat modul de a conduce organizaţia, prin calitatea demersurilor şi rezultatele obţinute. Ȋn acest context, a felicitat România pentru reuşita adoptării definiţiei de lucru a anti-semitismului şi s-a arătat optimist cu privire la asumarea acesteia şi la nivelul OSCE.
Seara a continuat cu vernisajul expoziţiei fotografice dedicate unor români desemnaţi "drepţi între popoare" de către Memorialul Yad Vashem, realizate de catre Institutul Naţional "Elie Wiesel" pentru Studierea Holocaustului din România, în parteneriat cu United States Holocaust Memorial şi Memorialul Yad Vashem. Tot cu această ocazie, Cvartetul Forna a interpretat o suită de piese compuse de muzicieni închişi în lagărele de concentraţie naziste, printre care s-au numărat Viktor Ullman, Hans Krasa şi Gideon Klein, dar şi de românul Ludovic Feldman, salvat de la deportare de către George Enescu şi Mihail Jora.  Pe parcursul evenimentului a rulat proiecţia filmului "Şi lespezile vorbesc…Cimitire evreieşti din Moldova şi Bucovina", realizat de Florin Costache şi produs de Fundația Art Promo, cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice.


La 19 ianuarie a.c., începând cu ora 7.00 pm, în organizarea Ambasadei României şi a Institutului Cultural Român din Londra a avut loc, la sediul ICR, un eveniment comemorativ, de readucere în atenţie, prin intermediul fotografiei, muzicii şi filmului, a destinului tragic al comunităţii evreieşti din România şi Europa în perioada Holocaustului. Acesta s-a desfăşurat sub egida preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). Ȋn deschidere, HE Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a subliniat importanţa rememorării, a educaţiei şi a apelului la istorie în menţinerea vie, în memoria colectivă, a evenimentelor tragice care au marcat Europa în perioada celui de al doilea război mondial şi în combaterea rasismului şi xenophobiei. A subliniat, totodată, importanţa adoptării, sub preşedinţia română a IHRA, a definiţiei de lucru a anti-semitismului.Sir Eric Pickles, reprezentant special al UK pe problematici post-Holocaust a vorbit în termeni extrem de laudativi despre preşedinţia română a IHRA, apreciind că aceasta a schimbat modul de a conduce organizaţia, prin calitatea demersurilor şi rezultatele obţinute. Ȋn acest context, a felicitat România pentru reuşita adoptării definiţiei de lucru a anti-semitismului şi s-a arătat optimist cu privire la asumarea acesteia şi la nivelul OSCE.  Seara a continuat cu vernisajul expoziţiei fotografice dedicate unor români desemnaţi "drepţi între popoare" de către Memorialul Yad Vashem, realizate de catre Institutul Naţional "Elie Wiesel" pentru Studierea Holocaustului din România, în parteneriat cu United States Holocaust Memorial şi Memorialul Yad Vashem. Tot cu această ocazie, Cvartetul Forna a interpretat o suită de piese compuse de muzicieni închişi în lagărele de concentraţie naziste, printre care s-au numărat Viktor Ullman, Hans Krasa şi Gideon Klein, dar şi de românul Ludovic Feldman, salvat de la deportare de către George Enescu şi Mihail Jora.  Pe parcursul evenimentului a rulat proiecţia filmului "Şi lespezile vorbesc…Cimitire evreieşti din Moldova şi Bucovina", realizat de Florin Costache şi produs de Fundația Art Promo, cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.