Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, IRONIZATĂ de la Tiraspol: 'Nu a depăşit ambiţiile IMPERIALE' - VIDEO

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, se arată surprins de votul Parlamentului de la Bucureşti din 14 martie, prin care ziua de 27 martie, Ziua unirii Basarabiei cu România, a fost declarată sărbătoare naţională. Potrivit lui Krasnoleskii, în acea zi istorică, România a ocupat Basarabia, iar acest lucru l-a nedumerit şi mai mult atunci când inclusiv unii politicieni de la Chişinău au încercat să promoveze sărbătoarea.

"Din nefericire, în timpurile noastre au loc unele evenimente care pun la îndoială faptele eroice ale soldatului sovietic. De exemplu, o decizie foarte surprinzătoare a fost cea a Parlamentului României de a declara sărbătoare naţională ziua de 27 martie 1918. Ziua ocupaţiei Basarabiei de către Regatul României. Se pare că România nu a depăşit ambiţiile imperiale. Însă e bizară dorinţa politicienilor moldoveni de a declara la fel ziua de 27 martie 1918, sărbătoare naţională. O zi a ocupaţiei Basararabiei de către România. Probabil este singurul exemplu în istorie când statul tinde să sărbătorească propria ocupaţie. Nu este altceva decât o reviziuire a istoriei”, a declarat Vadim Krasnoselskii în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 73 de ani de la eliberarea Tiraspolului de forţele româno-fasciste, potrivit Adevărul.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins

Discursul acestuia vine după ce, pe 14 martie, Parlamentul României a votat pentru ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare naţională.

Acţiunea Bucureştiului nu a fost pe placul Partidului Socialiştilor. Aceştia au declarat că "decidenţii politici de la Bucureşti nu încetează să privească Republica Moldova ca pe o fostă şi o viitoare anexă teritorială la România Mare. Decizia Parlamentului României de a vota ziua de 27 martie – ziua anexării Basarabiei la România – zi naţională, e o dovadă că isteria unionistă nu s-a temperat”.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Exemplul Parlamentului de la Bucureşti de a declara ziua de 27 martie, sărbătoare naţională - Ziua Unirii Basarabiei cu România, a fost preluat şi de Chişinău. Fracţiunea Partidului Liberal din Moldova a înregistrat în Parlament joi, 16 martie, o iniţiativă legislativă în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.