Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a semnat actele de achiziție a sistemelor Patriot: Ce clauze sunt în contractul cu americanii

patriot, rachete

Premierul Mihai Tudose a participat miercuri, la Palatul Victoria, la semnarea Memorandumului de înţelegere între Ministerul Economiei, prin S.C. Aerostar S.A., şi compania americană Raytheon International Defence System, privind colaborarea în domeniul echipamentelor şi componentelor aferente sistemului integrat multilevel de apărare aeriană, document care permite lansarea efectivă, în cursul acestui an, a procedurilor pentru achiziţionarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei României.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la ceremonia de semnare a documentului au fost prezenţi, de asemenea, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, consilierii de stat Lucian Foca, Florin Vodiţă, Felix Rache şi Ramona Lohan şi ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

"Documentul prevede transferul de tehnologie şi asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea şi retehnologizarea echipamentelor existente, precum şi asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de rachetă Patriot. Semnarea memorandumului permite astfel lansarea efectivă, în cursul acestui an, a procedurilor pentru achiziţionarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei României, în concordanţă cu Planul de înzestrare pentru 2017 - 2026 şi în contextul angajamentelor României ca stat partener în flancul estic al NATO şi partener strategic în relaţia cu SUA", precizează sursa citată.

În comunicat se arată că reprezentanţii celor două companii semnatare, Grigore Filip, preşedinte, director general S.C. Aerostar S.A., respectiv William Schmieder, preşedinte Raytheon International Defence System, au evidenţiat faptul că acesta este un prim pas al unei colaborări de durată, care include România în programele majore de achiziţii în domeniul apărării.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

"Vor fi create astfel oportunităţi pentru implementarea noilor tehnologii de vârf în domeniu, iar dezvoltarea celui mai avansat sistem antirachetă constituie nu doar o garanţie de securitate pentru România, ci şi îndeplinirea unor angajamente asumate de România ca stat partener în cadrul NATO", potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.