Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar fi trebuit să plătească 3,5 miliarde dolari, dacă ar fi fost forțată să importe petrol și gaze, în 2016

newsonly.gr
gaze naturale

România ar fi trebuit să plătească 3,5 miliarde dolari, anul trecut, dacă ar fi fost forțată să importe echivalentul producției internă de petrol și gaze, a declarat Harald Kraft, președintele ales al Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA), într-o conferință de presă.

"Noi ne-am obișnuit în sectorul energetic să restricționăm piața liberă și facem totul forțat. Acesta nu este un pas spre viitorul energiei. Noi avem aproape 28.000 angajați. Sunt locuri de muncă bine plătite. Industria petrolieră a virat mai mult de un miliard euro pe an la bugetul de stat. Dacă România ar fi fost forțată să importe, producția internă în 2016 ar fi costat peste 3,5 miliarde dolari. Așa putem vedea care ar fi impactul pe lanțul importului și exportului. Producția petrolieră este foarte importantă pentru România. Sper că o să avem un viitor în România", a spus Kraft, potrivit Agerpres.

El a precizat că producția internă acoperă 100% din consumul intern.

"Din păcate cred că acest lucru nu este apreciat în mod corespunzător de publicul și de clasa politică. Parlamentul a hotărât ca gazele naturale să fie suprataxate cu 80%. Din fericire, domnul președinte, Klaus Iohannis, a dat înapoi înapoi la Parlament (proiectul n.r.). Așa ceva se întâmplă numai în România, dar în Europa nu se vede așa ceva", a mai arătat oficialul ROPEPCA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.