Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România caută sediu la Bruxelles pentru preşedinţia României la Consiliul UE

Romania UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a anunţat că, în prezent, se încearcă identificarea unui sediu la Bruxelles pentru preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

"În perioada asta, avem în analiză identificarea sediului de la Bruxelles, pentru că multe întâlniri vor fi găzduite acolo", a declarat Ana Birchall, miercuri, la Palatul Victoria, vorbind despre pregătirile în perspectiva deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliul UE în primul semestru din 2019, scrie agerpres.ro.

Întrebată dacă Hotelul Triumf din Bucureşti, care a fost transmis anul trecut în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, ar putea găzdui activităţi în contextul preşedinţiei României la Consiliul UE, Birchall a spus că nu a fost luată o decizie.

"Din punctul de vedere al organizării funcţionale, noi trebuie (...) să întărim şi Reprezentanţa noastră la Bruxelles, inclusiv din punct de vedere logistic, dar şi al resurselor umane. (...) Trebuie să avem un sediu de funcţionare şi în România. (...) Nu ştiu dacă va fi sediul de la Triumf sau va fi un alt sediu, dar, cu siguranţă, trebuie să fie un sediu care să poată să asigure funcţionarea preşedinţiei noastre pe această perioadă", a spus Birchall.

Totodată, ea a anunţat că, în şedinţa de miercuri, Guvernul a adoptat un memorandum cu tema "Accelerarea procesului de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE în primul semestru 2019".

"Am aprobat mecanismele interne de funcţionare (...) şi planul de acţiune care constă în liniile generale (...), în baza cărora România va acţiona pentru a îndeplini acest proiect atât de important", a spus Birchall.

Printre temele care ar putea fi promovate de România se numără, conform Anei Birchall, sprijinirea eforturilor de aderare la UE a statelor din Balcanii de Vest, consolidarea politicii de vecinătate a UE, eforturile de reformă a statelor terţe membre ale Parteneriatului Estic, cu particular interes pentru Republica Moldova, dar şi piaţa internă digitală, cu dimensiunea securităţii cibernetice, respectiv dezvoltarea coridoarelor de infrastructură Nord - Sud şi tematica egalităţii de şanse, în special pentru tineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.