Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'România curată', noi acuzaţii la adresa lui Ghinea: Şi-a lăsat angajatul şef la MFE

cristi_ghinea

Platforma "România curată" continuă atacurile la adresa fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi după ce acesta a părăsit guvernul pentru a candida din partea USR Bucureşti la Camera Deputaţilor. Site-ul coordonat până recent de Mihai Goţiu, un alt candidat USR la parlamentare, l-a transformat pe Ghinea într-o ţintă de mai mult timp.

Vezi şi: Tensiuni în USR: Candidatul care a tulburat apele în partidul lui Nicușor Dan (surse)

Dragoș Cristian Dinu este noul ministru al Fondurilor Europene. "Conform CV-ului său, ministrul lăsat de Cristian Ghinea la MFE, după ce premierul l-a încurajat să-și dea demisia și să se ducă în politică, este un fost angajat la CRPE, ONG-ul lui Ghinea si Ciprian Ciucu. Dragoș Cristian Dinu, angajat anterior secretar de stat de către Ghinea, căruia îi era deci de două ori subordonat, este și partener într-o firmă de consultanță pentru administrația publică în materie de fonduri europene adică, mai clar, o firmă care trăiește din banii statului pentru a-l ajuta să managerizeze mai bine fondurile europene", scrie romaniacurata.ro.

Vezi şi: Cea mai controversată candidatură din partea USR. 'Sunt fel de fel de oameni...'/ VIDEO

Potrivit platformei înfiinţate de Alina Mungiu-Pippidi, în primele 9 luni ale anului 2016, investiţiile din fonduri europene au înregistrat o scădere dramatică. Mai exact, sumele decontate de comisie au scăzut în primele nouă luni cu 92%, coborând la 611 milioane lei, de la 7,6 miliarde de lei în 2015, iar sumele cheltuite de executiv pentru cofinanţări s-au redus la jumătate (scădere de 52%), ajungând la 5,1 miliarde lei la finele lunii septembrie față de 10,8 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.

Vezi şi: Ministru în Guvernul Cioloș: 'Alina Mungiu Pippidi e un caz clinic și trist'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.