Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, dată în judecată de Comisia Europeană

ue

CE a anuntat, joi, introducerea unei actiuni la CJUE împotriva României pentru nerespectarea legislatiei UE referitoare la deseurile din industriile extractive, în cazul iazului Bosneag, în care au fost deversate deseuri generate de exploatarea minelor de cupru si de zinc din Moldova Noua.

Comisia Europeana introduce o actiune în justitie împotriva României la Curtea de Justitie a UE (CJUE) pentru nerespectarea legislatiei UE referitoare la deseurile din industriile extractive, mai exact deseurile generate de extractia, tratarea si depozitarea resurselor minerale si de exploatarea carierelor, se arata într-un comunicat al Executivului european, citat de Mediafax.
Cauza se refera la iazul Bosneag, un iaz de decantare de 102 hectare în care au fost deversate deseuri generate de exploatarea minelor de cupru si de zinc din Moldova Noua, judeţul Caraş Severin. În prezent, iazul este aproape abandonat si reprezinta o sursa majora de poluare, raspândind praf toxic care prezinta riscuri semnificative pentru sanatatea umana si pentru mediu.
Comisia precizeaza ca România a fost de acord sa ia masuri pentru a solutiona problema, însa progresele au fost insuficiente.
"Având în vedere gravitatea riscului în acest caz si la recomandarea comisarului pentru mediu, domnul Janez Potocnik, Comisia introduce o actiune împotriva României în fata Curtii de Justitie a UE, în scopul de a se asigura ca sunt luate mai rapid masuri corective", precizeaza sursa citata.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.