Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este atractivă pentru investiţii, susține premierul Mihai Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

România este atractivă pentru investiţii, investiţii mari, şi acest lucru reprezintă şi o dovadă a stabilităţii ţării noastre, a declarat, marţi, premierul Mihai Tudose. 

"Ceea ce a făcut compania Philip Morris în România, de fapt, întăreşte un lucru care a început să fie recunoscut: România este o ţară atractivă pentru investiţii, investiţii mari. Este o declaraţie, statement, şi pentru cei care se află deja în România în ceea ce priveşte stabilitatea României, atractivitatea pentru investiţii, dar şi pentru potenţiali investitori", a declarat Mihai Tudose la evenimentul organizat cu prilejul lansării de către Philip Morris International în România a proiectului "Together for Romania", informează agerpres.ro

Premierul a punctat faptul că investiţia Philip Morris de aproximativ 500 de milioane de euro va duce la crearea de 300 de locuri de muncă şi exportul produselor realizate aici şi a mulţumit reprezentanţilor investitorilor pentru că au ales ţara noastră pentru dezvoltarea proiectului anunţat. 

Philip Morris International, cel mai mare producător mondial de tutun, va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor din tutun care sunt folosite împreună cu dispozitivul IQOS, care încălzeşte tutunul în loc să îl ardă, au anunţat reprezentanţii companiei la evenimentul organizat marţi. 

Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de Heets, iar fabrica din Otopeni va fi una dintre primele unităţi unde vor fi produse şi exportate produse din tutun cu potenţial de risc redus. 

Totodată, investiţia realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane, suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică, a precizat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.