Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, EXEMPLU de bune practici într-un ghid de combatere a traficului de fiinţe umane

transilvaniareporter.ro
trafic copii

Grupul de experţi ai Consiliului Europei în Combaterea Traficului de Fiinţe Umane (GRETA) a lansat un ghid pentru ţările membre cu ocazia Zile Europene Împotriva Traficului în care România este un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte campaniile de conştientizare publică, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

"Traficul de fiinţe umane este un flagel al lumii moderne, dar în ultimii ani statele membre au făcut paşi importanţi în prevenţie, protecţia victimelor şi tragerea la răspundere a contravenienţilor", a declarat secretarul general la Consiliului Europei Thorbjorn Jagland.

Citește și: Raportul CE privind progresele obţinute în cadrul parteneriatului pentru migraţie

"Exemplele de bune practici au fost adunate din ţările de origine, de tranzit şi ţările de destinaţie pentru victimele traficului. Pentru prima dată, ele apar într-un document pentru a ajuta autorităţile să pună capă acestor abuzuri groaznice ale drepturilor omului", a adăugat oficialul.

România este un model de utilizare a instrumentelor clasice combinate cu cele online vizând anumite zone ocupaţionale care au reuşit să ridice gradul de conştientizare publică şi să ajute un număr mare de victime ale traficului de fiinţe umane, anunță Agerpres.

Printre exemplele de bune practici se află şi cursurile pentru poliţişti organizate în Polonia, sistemul de cooperare dintre guvern şi organizaţiile neguvernamentale în Republica Moldova pentru a identifica victimele, sistemul de protecţie impus de Norvegia, unde victimele au dreptul la permis de rezidenţă timp de şase luni sau sistemul de compensaţii pentru victime din Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.