Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Bulgaria i-au dat o LOVITURĂ Serbiei: 'E o confruntare NATO-Rusia'

inquamphotos.com / Octav Ganea
avioane ziua nationala a romaniei

Romania si Bulgaria au interzis unor aeronave MiG29 oferite de Moscova Belgradului sa survoleze spatiile lor aeriene, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Serbia Info. In aceste conditii, aeronavele vor fi livrate sub forma de piese.

Analistul militar Miroslav Lazanski crede ca avioanele ar fi ajuns deja in Serbia, daca Romania si Bulgaria si-ar fi dat acceptul pentru survol.

“Nu este din cauza vointei lor, ci din cauza NATO. Acum negociem cu ei, pentru a nu fi nevoiti sa dezmembram aeronavele si apoi sa le transportam cu aeronave de transport. Ruta logica pentru ele este numai pe deasupra Romaniei si Bulgariei, pentru ca, daca ar trece pe deasupra Ungariei, mai intai ar trebui sa treaca pe deasupra Ucrainei, care nu permite acest lucru”, a explicat analistul, potrivit Stirileprotv.ro.

Citeste si: Ofensivă totală a lui Donald Trump: Zeci de rachete de croazieră lansate de către SUA în Siria

“Ar fi mult mai bine si mai spectaculos, daca aeronavele ar veni la noi intregi, pentru a putea organiza o sarbatoare si, in al doilea rand, daca aeronavele sunt dezmembrate, sunt complicatii si numai doua pot incapea intr-o aeronava mare, transportul este mai scump si totul este mai complicat. Asamblarea nu ar fi o problema atat de mare, pentru ca numai aripile sunt scoase”, a adaugat el.

“Asteptam aeronavele in perioada urmatoare, dar suntem si martori si la o prelungire. Nu este vorba despre gelozia romanilor si bulgarilor in privinta aeronavelor pe care le primim ca motiv pentru care au interzis survolul. Adevarul este ca Romania si Bulgaria sunt membri NATO, de aceea sunt luate deciziile, respectate si implementate. Deci tot ceea ce se intampla nu tine de Serbia direct sau de aceste tari, ci este o confruntare directa intre NATO si Rusia”, a explicat el.

Expertul a amintit ca nu este prima data cand se intampla un astfel de lucru. “Am avut o situatia similara cu elicopterele MI17 pe care le-am cumparat si au ajuns dezmembrate. Am putea asambla aeronavele MiG cu supraveghere si asistenta din partea rusilor”, a dat el asigurari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.