Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România noastră și România lor

În România noastră, protestul de ieri a reușit să adune aproximativ 30.000 de oameni în București. În România lor, au fost câteva mii de desculți incitați de piromanul Iohannis. În România noastră, s-a protestat împotriva OUG privind amnistia și grațierea. În România lor, s-a protestat împotriva ordinii constituționale.

Noi spunem că s-a protestat pașnic. Ei spun că-i vorba de o nouă mineriadă:

content-image

Sursa foto: Blogu lu' Otrava

Noi spunem că protestul e împotriva unei Ordonanțe ale cărei efecte nu vor putea fi reparate. Ei spun că protestul e începutul unei lovituri de stat. Noi spunem că participarea la un protest reprezintă dreptul fiecăruia de a se exprima. Ei spun că ne-am consumat acest drept pe 11 decembrie.

Noi spunem că protestele nu costă decât timpul fiecărui participant. Ei spun că protestele costă banii unui afacerist miliardar din cealaltă parte a lumii. Noi spunem că Bamboo a fost un eveniment nefericit iar Colectiv, o tragedie. Ei spun că au fost evenimente oculte care au atentat la stabilitatea țării.

Noi spunem că protestatarii fac parte din rândul celor care pun poze cu pisici pe Facebook și scriu mesaje catchy. Ei spun că protestatarii sunt naziști (vezi și „Lider ALDE, de la extaz la agonie”) și scriu mesaje care instigă la ură.

*Mai jos găsiți o poză realizată în perioada protestelor pentru Colectiv, trucată ulterior astfel încât mesajul real „Rock this country” a fost transformat în „Dăm foc țării dacă e nevoie”. Un punct de vedere al protagonistei poate fi citit aici.

content-image

Noi spunem că protestatarii și-ar dori ca Guvernul să se țină de programul din campanie. Ei spun că nu sunt lăsați să guverneze. Noi spunem că grațierea nu rezolvă fondul problemei și că pușcăriile se vor umple din nou. Ei spun că suntem adepții torturii și ai lagărelor de exterminare.

Între România noastră și România lor începe să fie o prăpastie din ce în ce mai mare. Devin două țări diferite, cu locuitori care sunt întorși unul împotriva celuilalt. Deformarea realității poate ajuta pe termen scurt un politician sau altul, dar lasă urme adânci asupra sănătății țării ăsteia. România noastră e așa cum e. O țară în care linia dintre statul de drept și statul mafiot e subțire și riscă să se rupă dacă nu ești atent. România lor e cum vor ei să fie, în funcție de interesele de moment. Dacă e necesar, până și cele mai generale valori sunt răsturnate, până la distopicul: „Războiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranța este putere.” Ministerul Adevărului funcționează cu motoarele turate la maxim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.