Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România oferă poziția OFICIALĂ după ce avioane românești au survolat Moldova

mae ministerul afacerilor externe logo antent

În legătură cu situaţia survolării teritoriului Republicii Moldova de către aeronave româneşti, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face următoarele precizări: MAE confirmă că Ambasada României în Republica Moldova a primit în data de 20 aprilie 2016 o scrisoare din partea negociatorului regiunii transnistrene în formatul ”5+2”, referitoare la ”deplasarea unui aparat de zbor românesc în Zona de Securitate din Republica Moldova”.

Citeşte şi: Un avion s-a prăbuşit pe o şosea: Imaginile sunt spectaculoase / VIDEO

Aparatul de zbor menționat aparține unei companii private din România, care a câștigat o licitație internațională pentru a efectua cartografierea și a realiza modelul digital al reliefului Republicii Moldova. Autoritățile române, prin Ambasada de la Chișinău, mențin un contact permanent cu Guvernul Republicii Moldova pe acest subiect. Biroul de Reintegrare de la Chișinău a transmis din timp toate informațiile relevante referitoare la aceste activități de cartografiere către Comisia Unificată de Control, organism care are atribuții în a observa și gestiona situația din Zona de Securitate din Republica Moldova.

Citeşte şi: Cezar Preda, fost PDL, acum la PNL, atac la Klaus Iohannis: 'Dă o mână de ajutor PSD'

Informaţii suplimentare:

Participanţii la procesul de negociere “5+2” sunt Republica Moldova, Ucraina, Federaţia Rusă, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Tiraspol (regiunea transnistreană), la care se adaugă Uniunea Europeană şi SUA (în calitate de observatori). Temele de negociere sunt grupate în trei ”coşuri” de problematici: socio-economice (coşul 1), drepturile omului, aspecte legale şi umanitare (coşul 2), aspecte politice, instituţionale şi de securitate (coşul 3).

Citeşte şi: E rivalul lui Cristi Borcea, dar acum îl copiază după gratii: Ce a făcut un fost patron de fotbal

Activitățile de cartografiere a teritoriului în Republica Moldova se desfășoară în cadrul unui proiect de sprijin tehnic, administrat de către Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru a Republicii Moldova. Comisia Unificată de Control a fost instituită prin Acordul privind principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat de Republica Moldova şi Federaţia Rusă la 21 iulie 1992, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.