Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pe noua rută a migranţilor? Preşedintele Iohannis dă asigurări de la Bruxelles - VIDEO

captura youtube
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte de la Bruxelles despre situaţia în care se află România şi temerile că ţara noastră s-ar putea afla pe o nouă rută a migraţiei, prin Marea Neagră. Deşi recunoaşte că fluxul migratoriu a crescut, şeful statului anunţă că a primit asigurări din partea celor responsabili că nu există motive de îngrijorare.

Vezi şi: Motivare CCR: Oana Schmidt-Hăineală, 'extrasă' neconstituţional de CSM din Ministerul Justiţiei

"Ieri am avut o discuţie pe migraţie (în cadrul Consiliului European - n.r.). Trebuie să recunosc că a fost prima discuţie pe migraţie pe un ton mai degrabă pozitiv, încrezător. Avem rezultate bune pe toate rutele de migraţie, în sensul că s-a diminuat foarte mult această migraţie. Acest lucru se datorează şi eforturilor depuse de Uniune, dar şi eforturilor depuse de unele stat membre. De exemplu, Italia s-a implicat extrem de mult şi cu rezultate foarte frumoase", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă România riscă să devină noua poartă a migranţilor spre Occident, preşedintele a răspuns: "Aceste chestiuni au fost evaluate la noi acasă şi cei în cauză, care se ocupă de acest fenomen de migraţie m-au asigurat că nu avem acum motive de îngrijorare. Într-adevăr, am avut în această vară ceva mai mulţi migranţi care au venit pe ruta Mării Negre, se ştie, au fost ştiri suficiente pe tema asta, fără însă ca acest lucru să ne arate un fenomen de masă. Nu este, deci nu suntem îngrijoraţi că vom avea un număr excesiv de mare pe ruta Mării Negre."

În urmă cu două săptămâni, într-un discurs susţinut la Universitatea de Vest din Timişoara, directorul SRI, Eduard Hellvig, recunoaştea că există o tendinţă de modificarea rutelor migraţioniste prin ţara noastră. "Cooperarea euro-atlantică este esențială, în fața amenințărilor revizioniste ale Rusiei, pentru a contracara pericolul terorist, dar și pentru a gestiona eficient tentativa de reorientare a migrației spre Marea Neagră", afirma Hellvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.