Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pe ULTIMUL loc în Uniunea Europeană la sumele cheltuite pentru EDUCAŢIE

spaga educatie

România înregistrează un nou record negativ! Ultimele analize arată că ţara noastră a cheltuit o sumă de 248 de euro pe cap de locuitor pentru educație în anul 2015, cea mai mică sumă din Uniunea Europeană, unde media a fost de 1.400 de euro pe cap de locuitor, potrivit AGERPRES.

România este devansată și de Bulgaria, care în 2015 a cheltuit pentru educație 250 de euro pe cap de locuitor, și Croația cu 494 de euro.

Citeşte şi: Judecătorii, SCRISOARE către ministrul Tudorel Toader. Ce îi solicită magistraţii

La polul opus sunt statele membre UE care au cheltuit mai mult de 2.500 de euro pe cap de locuitor pentru educație, în frunte cu Luxemburg (4.685 euro), Danemarca (3.368 euro) și Suedia (2.977 de euro).

Romania se situează pe ultimul loc în UE și când vine vorba de procentajul din Produsul Intern Brut alocat pentru educație, 3,1% în 2015, urmată de Irlanda, 3,7% din PIB, și Bulgaria și Italia, ambele cu 4% din PIB.

Media la nivelul UE a fost de 4,9% din PIB.

Pe de altă parte, Danemarca a alocat 7% din PIB pentru educație în 2015, urmată de Suedia, 6,5%, Belgia, 6,4%, Finlanda, 6,2%, Estonia, 6,1%, Letonia și Portugalia, ambele cu 6% din PIB.

În total, în 2015, statele membre UE au cheltuit peste 716 de miliarde de euro pentru educație, o cifră echivalentă cu 4,9% din PIB-ul UE, iar educația este al patrulea mare capitol al cheltuielilor publice după protecția socială - 19,2% din PIB, sănătate - 7,2% din PIB și servicii publice generale - 6,2% din PIB.

Citeşte şi: Adrian Ţuţuianu, anunţ DE PROPORŢII legat de Institutul Cantacuzino: 'Avem nevoie de 25 de MILIOANE de euro anual' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.