Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România - Polonia, meciul pentru bronz mondial, duminică, 15.45. REVANȘA

handbal romania-brazilia 12/13/15

România a pierdut dramatic semifinala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, în fața Norvegiei, cu 33-35, după prelungiri. ”Tricolorele” vor juca finala mică a turneului final cu Polonia, care a pierdut, 25-30 cu Olanda, duminică, de la ora 15:45, în timp ce Norvegia și Olanda își vor disputa titlul mondial în aceeași zi, de la ora 18:15.

Pentru jucătoarele noastre, meciul pentru ”bronzul” mondial este ocazia perfectă pentru revanșă. În urmă cu doi ani, polonezele au învins România în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia, cu 31-29. Naționala noastră a avut atunci un ultim sfert de oră catastrofal, pierzând după ce avea 25-21. Tricolorele au marcat un singur gol între minutele 45 și 58, astfel că Polonia a reușit să întoarcă scorul.

În acea partidă, Cristina Neagu a fost jucătoarea României cu cele mai multe goluri marcate, 10, în timp ce Aurelia Brădeanu a reușit 6. Selecționerul României era atunci Gheorghe Tadici.

Women's World Handball Championship in Denmark

Monika Kobylinska, la minge, în semifinala pierdută cu Olanda. Foto: EPA

Presa din Polonia elogiază meciul făcut de jucătoarele lui Tomas Ryde în compania Norvegiei și avertizează echipa Poloniei că partida din acest an ar putea fi mult mai dificil de câștigat decât în urmă cu doi ani. ”Rivalele noastre de duminică au multe jucătoare excelente, dar una dintre cele mai proeminente staruri din echipă este Cristina Neagu. Playmaker-ul de 27 de ani poate câștiga de una singură meciurile. În 2010 a fost desemnată cea mai bună jucătoare de handbal din lume”, scrie site-ul Tvn24.pl. Româncele fac în Danemarca cel mai bun turneu din ultimii cinci ani, de când au ajuns în semifinale la Europenele din 2010. Acum, și-au făcut loc în semifinale învingând pe parcurs deținătoara titlului, Brazilia, în optimi, și gazdele, Danemarca, în sferturi. Vineri, s-au luptat cu Norvegia pentru un loc în finală, dar nu au reușit să le învingă pe nordice. Conduse de suedezul Tomas Ryde, româncele nu s-au descurcat remarcabil în grupe. Au pierdut cu Norvegia, Spania și Rusia și au ajuns în optimi de pe locul patru din grupă. Nu exista niciun indiciu că vor ajunge prea departe, dar în câteva zile, au suferit o metamorfoză”, scrie și sportowefakty.wp.pl.

Anul trecut, în Grupa Principală 1 de la Campionatul European, România a întâlnit iar Polonia, pe care a învins-o cu 24-19. Neagu a fost din nou la înălțime, marcând de nouă ori. Chiar dacă s-a impus cu formația poloneză, România a ratat primele două locuri, care duceau în semifinale. ”Tricolorele”, pregătite de Tadici, au terminat Europenele pe locul 9.Cristina Neagu a urcat pe primul loc în topul marcatoarelor la Campionatul Mondial de handbal feminin, cu 53 de goluri și împarte prima poziție cu muntenegreanca Jovanka Radicevic, colega sa de la Buducnost Podgorica.

Vineri seară, în semifinala cedată cu Norvegia, interul tricolorelor a marcat de 8 ori din 17 aruncări. În total, are 53 de goluri din 89 de aruncări, cu un procentaj de 60%. 14 dintre ele au fost înscrise din aruncări de la 7 metri (în total a executat 19).

În primele 36 de marcatoare, România mai are două reprezentante: pe Ada Nechita (29 de goluri din 42 de aruncări) și pe Eliza Buceschi (28 de goluri din 51 de aruncări).

Cristina Neagu a oferit și 21 de pase decisive la golurile colegelor sale (locul 24 în turneu). La capitolul assist-uri, cea mai prolifică jucătoare a României este Aurelia Brădeanu, cu 24 de pase de gol (locul 16 în turneu).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.