Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România primeşte 1,53 miliarde de euro de la CE prin primele 2 programe operaţionale 2014-2020

euro

Comisia Europeana a adoptat, la sfârsitul saptamânii trecute, primele doua programe operationale 2014-2020 pentru România, axate pe sporirea competitivitatii si asistenta tehnica în implementarea fondurilor europene, cele doua programe reprezentând o investitie totala de 1,53 miliarde de euro în economia reala a României, informeaza un comunicat transmis de Executivul european.

Programul Operational Asistenta Tehnica, în valoare de 251 milioane euro, din care 212 milioane de euro reprezinta contributia europeana, a fost adoptat la 18 decembrie pentru a întari capacitatea administrativa a României de a coordona, desfasura si supraveghea Fondurile Europene Structurale si de Investitie. Programul Operational va sprijini atât administratia implicata în managementul fondurilor europene, cât si pe beneficiarii acestora, prin întarirea capacitatii acestora de a pregati si de a implementa proiecte.
Programul Operational pentru Competitivitate, adoptat la 19 decembrie, reprezinta o investitie de 1,58 miliarde de euro pentru cresterea competitivitatii economiei, din care 1,32 miliarde reprezinta contributia europeana. O prima prioritate a programului o reprezinta investitiile în cercetare si dezvoltare (952,6 milioane euro), gândite sa raspunda nevoilor mediului de afaceri si sa întareasca legaturile dintre acesta si institutele de cercetare.
În egala masura, Programul Operational se concentreaza pe cresterea calitatii si a utilizarii serviciilor publice electronice (630,2 milioane de euro). Vor fi sustinute folosirea tehnologiilor informatice si de comunicare în educatie, cultura si sanatate. Programul va sprijini dezvoltarea infrastructurii broadband în întreaga tara, creând legaturi esentiale între mediul rural si mediul urban.
'Adoptarea rapida a acestor programe este un semnal puternic de sprijin pe care Comisia îl transmite României. Programul de Asistenta Tehnica vine în sprijinul eforturilor administratiei de a creste rata de absorbtie a fondurilor europene, iar Programul pentru Competitivitate îsi propune sa stimuleze inovatia care raspunde nevoilor reale ale economiei. Fac un apel catre Guvernul României pentru a începe implementarea în perioada 2014-2020 cu proiecte concentrate pe calitate si pe obtinerea celor mai bune rezultate pentru economia tarii', a declarat Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale, citata în comunicat.
Ambele programe vor fi coordonate de Ministerul Fondurilor Europene.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.