Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România primeşte ordine clare de la NATO: Câţi bani trebuie să investim

terminator

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recomandat marţi României să îşi crească cheltuielile pentru apărare şi în anii următori, afirmând că acest lucru este foarte important pentru statele membre ale Alianţei.

"Eu recomand României să-şi crească cheltuielile bugetare pentru apărare şi să-şi continue această creştere de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru ţările noastre, având în vedere că trebuie să răspundă unor provocări de apărare într-o lume în schimbare, în care avem cereri crescânde pentru securitate şi apărare", a spus Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Dacian Cioloş, la sediul NATO.

Citeşte şi: Şoc în tenis după ce Şarapova a fost prinsă dopată: Reacţie uluitoare a Serenei Williams

Acesta a reamintit că România este "o gazdă pentru echipamente active ale NATO, cum ar fi divizia multinaţională din Sud, care a devenit activă în decembrie şi astfel consolidează apărarea Alianţei". "Anul trecut, am vizitat unitatea NATO de la Bucureşti, una dintre cele şase baze pe care le desfăşurăm în Europa Centrală şi de Est. Această bază va asigura că trupele NATO se vor desfăşura rapid în România dacă este nevoie. România este gazdă, de asemenea, pentru o parte importantă din sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu", a adăugat secretarul general al NATO. La rândul său, premierul Dacian Cioloş a susţinut că în cadrul discuţiei a subliniat angajamentul României în dotarea armatei şi faptul că decizia politică de a asigura 2% din PIB pentru acest domeniu "este una fermă".

Vezi şi: O mare jucătoare aruncă bomba: Şarapova trebuie să piardă toate turneele şi toţi banii câştigaţi

"În ceea ce priveşte bugetul pentru apărare, în România e vorba de un angajament politic al partidelor politice parlamentare, cât şi al preşedintelui României şi actualul Guvern s-a angajat să continue acest proces de creştere a bugetului apărării pentru a ajunge la 2%, sperăm începând de anul viitor, şi de a menţine acest nivel pentru următorii 10 ani, aceste fonduri urmând a fi utilizate pentru creşterea calităţii vieţii militarilor, dar şi pentru dotarea armatei", a precizat Dacian Cioloş, conform Agerpres.

Citeşte şi: Anunţ important al premierului Cioloş: Ce se va întâmpla, în România, în acest an

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.