Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ”răului cel mai mic”: între dictatură și corupție

Cristia Bodea
România se ”bucură” de o iarnă fierbinte! Se încaieră românii în draci pentru niște papițoi cu cravată și fiecare se crede posesorul adevărului absolut. Toți se uită la paiul din ochiul celuilalt, dar, niciunul nu vrea să se uite puțin și în ograda ”idolului” lui.
Pe de o parte, electoratul PSD, mai blajin de felul lui, tinde să se lase îndulcit de pomeni electorale și nu îi vine să creadă că oameni atât de buni la suflet ar putea fura banii statului. Cei de dreapta, mai aventuroși, cu un nivel de trai liniștit, nu bagă în seamă măririle de pensii și salarii, așa că le sare țandăra la hoția de sub nasul lor. Au dreptate cei de dreapta!
Pe de altă parte, povestea cu ”Sistemul” li se pare prea ”mistică” celor de dreapta. Li se pare imposibil să violezi democrația în ziua de azi, așa ca prefera să doarmă liniștiți, crezând că Justiția e virgină și SRI devreme acasă. Pe când cei de stânga, cu toată înclinația spre asistență socială, au memoria comunismului încă vie și observă elementele de securism din viața politică a României de azi. Mai ales că aceste faulturi democratice sunt exercitate pe echipa lor favorită. Au dreptate cei de stânga!
Așadar, fiecare cu dreptatea lui. Dar, greșesc ambele tabere, pentru că fiecare vrea să vadă numai jumătate din realitate. Da, se fură! Da, ne transformăm în stat securist! Paradoxal, cei de dreapta ignoră ceea ce le reduce libertatea, cei de stânga tolerează ceea ce le reduce prosperitatea.
Drama românilor e că nu văd pe termen lung. Se uită în jur și se gândesc că trebuie să aleagă doar ce e pe taraba din față. Așa merg mereu pe ”răul cel mai mic”. Unii țin cu Ursul cel ursuz: mai bine dictatură, decât corupție (de parcă dictatorul nu va fura). Alții țin cu Vulpea cea mieroasă: mai bine corupție, decât dictatură (de parcă hoții nu vor face dictatură).
Aceasta este esența războiului româno-român din zilele acestea: Vulpea vrea să șmecherească găinile statului, Ursul vrea să stăpânească toate animalele țării. Ei bine, eu vreau un Cerb cinstit și protector. Care să facă politică fără să fure. Și fără ajutorul SRI și DNA. Voi ce vreți?

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.