Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România reacționează la 'independenţa' Cataloniei. Mesajul transmis de MAE

romania spania romania

România reacţionează oficial la situaţia din Catalonia şi își reafirmă "sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Spaniei".

Vezi şi: Premierul spaniol, Mariano Rajoy, anunţă dizolvarea Parlamentului catalan şi convocarea de alegeri în regiune pe 21 decembrie

"Respingem cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență” a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important și partener strategic al țării noastre, relație reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE și la nivel internațional.

Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acțiuni care ține de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internațional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat.

Situația generată în Catalonia ține de ordinea internă din Spania și ne exprimăm speranța că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Vezi şi: Precedentul istoric: Ce s-a întâmplat în 1934, prima dată când s-a proclamat independența Cataloniei

Parlamentul regiunii Catalonia a votat vineri în favoarea independenţei faţă de Madrid. Tot vineri, Madridul a anunţat că va restabili ordinea constituţională în Catalonia şi va organiza alegeri anticipate. Uniunea Europeană şi SUA susţin guvernul de la Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.