Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România SE BLOCHEAZĂ: Se anunţă PROTESTE MASIVE în sănătate

Inquam Photos / Octav Ganea
protest sanitas

Probleme mari pentru Guvernul lui Mihai Tudose. România riscă un blocaj total. Se anunţă proteste masive în sănătate. Membrii Federaţiei sindicale Sanitas au ieşit astăzi în stradă, pichetând sediul Ministerului Muncii, dar nu vor să se oprească aici.

Citeşte şi: A fost decernat Premiul Nobel pentru Medicină. Cine sunt cei trei câştigători - VIDEO

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal, inclusiv tehnic şi administrativ, şi aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018. Între timp, reprezentanţi ai Sanitas şi ai Ministerului Sănătăţii au discutat pe marginea ordinului privind reglementarea sporurilor acordate în sistemul sanitar.

Citeşte şi: Un român se află printre VICTIMELE ATENTATULUI din SUA: Ce anunț a postat mama sa / FOTO

"Din păcate, Guvernul României continuă politica de lipsă de dialog social real. Astăzi, la Ministerul Sănătăţii, pe ordinea de zi a fost acest celebru regulament de sporuri pentru sectorul sanitar şi de asistenţă socială. Ne-am menţinut poziţia iniţială, şi anume aceea de cerere a retragerii acestui regulament de pe ordinea de zi, pentru că el nu poate fi elaborat în condiţii de echitate pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar. Se pare că Guvernul României îşi asumă acest regulament, deşi vedeţi şi dumneavoastră nemulţumirea tuturor categoriilor profesionale din sistemul sanitar.", spune prim-vicepreşedintele Sanitas, Iulian Pope, conform romania.actualitati.ro.

Citește și: Foarte interesant! Ce FIRMĂ deține soția unui adjunct SRI din „era” Coldea

Federaţia Sanitas a anunţat că va continua acţiunile de protest miercuri la Ministerul Sănătăţii, iar vineri în faţa sediului Ministerului de Finanţe. La 19 octombrie, va fi organizat un miting şi un marş de protest, după care Consiliul Naţional va decide data la care Federaţia Sanitas va declanşa greva generală în sistemul sanitar, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.