Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, sub ape: Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Carmen Dan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

În contextul emiterii atenționărilor hidro-meteorologice de cod roșu, portocaliu și galben din mai multe județe, peste 600 de angajați MAI - pompieri și polițiști, cu aproximativ 270 mijloace tehnice, au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor fenomenelor periculoase. În sprijinul efectivelor MAI au acționat serviciile voluntare pentru situații de urgență (54 lucrători și 16 mijloace).

Totodată, au fost activate grupele operative la nivelul inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor Bacău, Galați, Neamț, Suceava, Timiș și Vaslui.

În sprijinul comunităților din județele Bacău și Vaslui au fost dislocate forțe și mijloace – motopompe de mare capacitate și camioane din județele Harghita, Galați, Buzău și Covasna.

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ: Cod PORTOCALIU de inundații. Ce județe sunt vizate

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a asigurat legătura permanentă cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Totodată, s-a asigurat transmiterea prognozelor, avertizărilor, înștiințărilor și informărilor privind producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase către autoritățile locale în vederea dispunerii măsurilor specifice care se impun.

Au fost înregistrate efecte negative în 7 județe (Cluj, Bacău, Bihor, Iași, Neamț, Satu Mare, Vaslui), efectivele MAI intervenind pentru evacuarea preventivă a 69 de persoane în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale sau la rude (Neamț-33, Vaslui-33 și Bacău-3), precum și pentru evacuarea apei din case, grădini și curți, decolmatarea fântânilor și îndepărtarea aluviunilor de pe căi de circulație.

EXECUȚIE în USR: A criticat, afară din conducerea partidului

În județul Bacău, circulația este întreruptă pe DN 2F Bacău-Vaslui, după ce în zona localității Străminoasa, o viitură a afectat 2 poduri alăturate acestui drum. În județul Vaslui, pe DJ 241C, între localitățile Dragomirești și Doagele un podeț a fost distrus, accesul fiind deviat pe rute ocolitoare doar pentru pietoni și atelaje agricole.

Traficul aerian, feroviar, maritim și fluvial se desfășoară în condiții normale.

Moment extrem de interesant la Madrid: Simona Halep dezvăluie ȘOCUL pe care l-a trăit

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cauzate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

În cursul dimineții, se înregistrau probleme cu alimentarea cu energie electrică în 6 localități din județele Bistrița-Năsăud, Bacău și Galați fiind afectați 2.041 consumatori. Se acționează pentru remedierea defecțiunilor.

În momentul critic de manifestare al efectelor fenomenelor meteorologice au fost afectate 11 localități, însumând un număr de 3.175 consumatori.

Nu sunt semnalate persoane blocate pe drumurile naționale și județene și nici urgențe medicale ce nu pot fi efectuate din cauza fenomenelor meteorologice.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidro-meteorologice.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dispus monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor efectivelor MAI prin Centrul Național de Conducere Integrată, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.