Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România sub zăpadă: MAI a scos în stradă peste 6.000 de jandarmi, polițiști și pompieri

mvsarbu.blogspot.ro/

Peste 6.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi intervin la această oră în judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, dar în prezent nu există situaţii critice din punctul de vedere al siguranţei cetăţenilor, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii şi în această dimineaţă au avut loc mai multe intervenţii medicale cu sprijinul ISU, al Poliţiei şi al Jandarmeriei, dar şi pentru deblocarea celor rămaşi înzăpeziţi.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: Cum va fi vremea / HARTĂ

De asemenea, MAI anunţă că structurile sale operative au participat în cadrul Comandamentului de iarnă organizat în această dimineaţă la Ministerul Transporturilor.

"La nivelul Centrului Operaţional de Comandă al MAI, începând cu ora 6,00, se fac evaluări din 3 în 3 ore referitor la misiunile specifice MAI privind intervenţiile pentru ajutorarea populaţiei. În urmă cu puţin timp s-a încheiat o astfel de şedinţă operativă condusă de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, la aceasta participând secretarul de stat Raed Arafat şi secretarul de stat, chestor general Ioan Buda, precum şi şefii structurilor operative cu atribuţii în gestionarea intervenţiilor", precizează comunicatul MAI.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, începutul sfârșitului

Misiunile angajaţilor ministerului vizează asigurarea tronsoanelor de drumuri care nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţie şi asigurarea misiunilor de intervenţie medicală de urgenţă. Misiunile desfăşurate la nivelul judeţelor afectate sunt coordonate de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, arată comunicatul amintit.

Citește și: Dan Mihalache, torpilă pentru Victor Ponta: Trece de limita bunului simț

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.