Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România TV: Bogdan Olteanu l-a turnat pe Călin Popescu Tăriceanu la DNA

www.sutu.ro
tariceanu bogdan olteanu

România TV anunță că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost turnat în faţa procurorilor anticorupţie chiar de către Bogdan Olteanu. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a recunoscut că a intervenit la prim-ministrul de la acea vreme pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Totul, la comanda lui Sorin Ovidiu Vântu, care ar fi dat un milion de euro mită.

Bogdan Olteanu le-a povestit anchetatorilor cum s-a vazut cu SOV în Deltă şi au stabilit acolo detaliile despre numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. De asemenea, Olteanu a mers şi a avut o discutie chiar la Guvern cu Călin Popescu Tăriceanu şi i-a spus acestuia că el ar vrea ca Liviu Mihaiu să ajungă guvernator al Deltei, lucru care s-a şi întâmplat.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

Practic, Olteanu recunoaşte traficul de influenţă, chiar dacă spune că nu a primit niciun ban, transmite România TV.

"Numirea persoanelor în diferite funcții publice de către politicieni în schimbul plății unor sume de bani reprezintă un fenomen de o gravitate extremă pentru societatea românească, având în vedere că este de natură să ducă la perpetuarea și multiplicarea corupției. Funcționarii numiți în acest mod sunt stimulați să săvârșească, la rândul lor, infracțiuni pentru a recupera sumele avansate, cu consecința fraudării exponențiale a resurselor care ar trebui să contribuie la dezvoltarea societății. Acest fenomen, care apare relativ frecvent în practica organelor judiciare, impune un răspuns ferm al autorităților, având în vedere că lăsarea în libertate a inculpaților acuzați de fapte de o asemenea gravitate poate crea în rândul cetățenilor un sentiment de neîncredere și temerea că asemenea fapte se vor perpetua", declară magistratul în motivarea deciziei prin care a decis arest la domiciliu pentru Bogdan Olteanu.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

"Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vântu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vântu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator. Martorul a precizat că - 'Vântu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru'. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vântu a dat bani pentru această numire", se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.