Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au ieşit din nou în stradă. Ce cer acum manifestanţii

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
proteste

Zeci de şoferi din oraşe ale Moldovei participă sâmbătă la un marş de protest pe traseul Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş, pentru a sensibiliza autorităţile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova şi Trasilvania, acţiunea fiind iniţiată de reprezentanţi ai societăţii civile, potrivit News.ro.

La protest participă motociclete, autoturisme, camioane, dar şi autocare, mai multe firme de transport susţinând acţiunea.

Citeşte şi: Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după acuzaţiile de FRAUDARE a alegerilor: 'Speculaţii de cea mai PROASTĂ calitate'

Coloana de maşini s-a pus în mişcare sâmbătă dimineaţă, pornind din centrul municipiului Iaşi, pe traseul Târgu Neamţ-Gheorghieni. Duminică, protestatarii vor continua drumul către Târgu Mureş, iar în aceeaşi zi vor reveni în Iaşi.

La intrarea în judeţul Suceava, manifestanţii au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, dar şi de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cei doi arătându-şi susţinerea pentru proiectul autostrăzii dintre Moldova şi Transilvania.

O altă oprire s-a făcut la Târgu Neamţ, unde manifestanţilor de la Iaşi li s-au alăturat şi transportatori din judeţul Neamţ.

“Nu mai suportăm să fim trataţi în acest fel de către guvern. A venit momentul să facem mai mult şi să vorbim mai puţin. Toate judeţele din Moldova au nevoie de autostradă, altfel nu ne putem dezvolta economic”, a spus un participant la protest.

Oamenii au afirmat că dacă vocea lor nu va fi auzită, atunci vor lua în calcul un marş auto pe traseul Iaşi-Bucureşti.

Citeşte şi: Gest EMOŢIONANT al văduvei lui Chester Bennington: a publicat ULTIMA fotografie a artistului înainte de a se SINUCIDE

Protestul a fost iniţiat de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile din Iaşi, care au decis să organizeze un marş auto pe traseul viitoarei autostrăzi. “Fără presiune nu vom rezolva nimic. Ne vom gândi şi la alte acţiuni de protest dacă acest eveniment nu va avea vreun efect”, a afirmat unul dintre organizatori.

Iniţiatorii protestului au iniţiat şi o petiţie online, documentul fiind semnat deja de câteva sute de persoane. "Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală", au scris iniţiatorii evenimentului în petiţia online.

Vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în cel mult două săptămâni la Iaşi va veni ministrul Transporturilor, care va anunţa lansarea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Maricel Popa, totodată lider al PSD Iaşi, a recunoscut că au existat unele blocaje pentru începerea proiectului, dar că în perioada următoare vor fi organizate licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Citeşte şi: România, un nou record NEGATIV. Date OFICIALE Eurostat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.