Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Italia sunt supărați pe autoritățile române și cer zi de doliu național

twitter.com
cutremur italia

Mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia le cer autorităţilor de la Bucureşti să declare doliu naţional în memoria românilor morţi după cutremurul din Peninsulă. Până acum, 10 români au fost declarați, oficial, morți în urma seismului, iar alți 16 sunt dați dispăruți. Mai mult, românii din Italia vor ca preşedintele sau premierul să se deplaseze în zonele distruse, unde trăiesc mulţi români. Eventualele ajutoare au putea fi decise luni, când guvernul se reuneşte în şedinţă.

Una dintre nemulţumirile reprezentanţilor comunităţii româneşti din Italia este că autorităţile de la Bucureşti nu au declarat doliu naţional pentru victimele care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a spus, pentru TVR, că în zonele afectate de cutremur au ajuns totuşi ambasadorul României în Italia şi consulul din Bologna pentru a-i ajuta pe românii cu probleme.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat că armata este pregătită să ajute la repatrierea românilor care şi-au pierdut viaţa în Italia. Este aşteptată însă o decizie a executivului. Decizia ar putea veni luni, când guvernul are programată o şedinţă.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Întors oficial din concediu, preşedintele României a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

În Italia trăiesc şi muncesc aproximativ un milion şi jumătate de români. Aproape 30.000 dintre ei locuiesc în regiunea Umbria, cea mai afectată de seismul din 24 august.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.