Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii pe primul loc în clasamentul străinilor expulzați din Franța în 2015

harta_politica_Franta

Românii ocupa primul loc în clasamentul strainilor expulzati din Franta în anul 2015, potrivit statisticilor elaborate de Politia de Frontiera din aceasta tara si citate de Le Parisien si Europe 1, potrivit Mediafax.

În total, în 2015, din Franta au fost expulzati 10.471 de straini, dintre care 2.422 sunt români si 165 sunt moldoveni.

Cetatenii români trebuie sa îndeplineasca anumite conditii pentru a putea ramâne în Franta, cum ar fi sa justifice ca desfasoara acolo o activitate profesionala. În caz contrar, ei pot fi expulzati.

Cea de-a doua pozitie este ocupata de albanezi, 1.934 dintre acestia fiind expulzati în 2015 din Franta. Cu toate ca nu sunt membri UE, ei pot ramâne în Franta fara viza pe o perioada de maxim 90 de zile, dupa care pot fi expulzati.

Acestora le urmeaza 831 de algerieni, 772 de tunisieni, 731 de marocani. Si cetateni din zone de conflict au fost trimisi în tara de origine: 19 afgani, 11 gambieni, 8 iranieni, 10 sudanezi si 4 eritreeni.

Aceasta terminologie implica atât o expulzare în tara de origine sau în orice alta tara unde acest lucru este permis din punct de vedere legal. Potrivit Ministerului francez de Interne, patru sirieni au fost expulzati în Egipt în 2015.

Numarul de imigranti români, albanezi, algerieni, tunisieni si marocani expulzati reprezinta 63 la suta din totalul expulzarilor din Franta, în anul 2015, potrivit Le Parisien.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.