Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii vor plati mai putin pentru un city break în Europa

vacanta, turism, strainatate

Tarifele vacantelor de tip city break în Europa vor scadea cu pâna la 20% începând cu luna mai potrivit unui studiu realizat de agentia de turism online Paravion.

Micsorarea preturilor este generata în special de scaderea cererii, interesul turistilor mutându-se catre pachete tip charter. Majoritatea turistilor care cumpara vacanțe online au ales pentru vara aceasta pachete în locatii însorite, precum insulele grecesti - Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar si Mallorca și Tenerife (Spania), Cipru, Croatia sau Portugalia, arata studiul.

"Este un efect normal al pietei. Vara este perioada concediilor prelungite în destinatii calde, majoritatea cu mare, plaje si atractii la îndemâna, si mai putin a sejururilor active, în destinatii urbane",  explica Remus Vișan, directorul general al Paravion, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor analizate de Paravion, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistreaza în lunile considerate high season pentru acest tip de vacante, respectiv aprilie - mai si septembrie - octombrie.

Primavara, city break-urile genereaza circa 45% din totalul vânzarilor de vacante Paravion, în timp ce pe timp de vara, respectiv în lunile iunie, iulie si august, ajung sa genereze aproximativ 30%, restul fiind înlocuit de sejururile charter.

Cele mai mari scaderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în orase din Italia, Cehia sau Olanda.

Potrivit agenției, anul acesta cererea pentru city break-uri au crescut cu aproximativ 40% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

"Iubitorii de vacante active stiu ca vara este un moment propice pentru city break-uri prelungite, când pot profita de toate atractiile orasului, evitând, în acelasi timp, aglomeratia specifica marilor  metropole. Multi dintre ei aleg orase cu plaje, reusind sa îmbine cultura, distracția si relaxarea, la preturi foarte avantajoase, cu rezervarile biletelor de avion facute din timp", a mai spus Remus Vișan.

Paravion a anunțat recent ca va intra în acest an pe piețele din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu și sud-estul Asiei, extindere care va genera în 2017, circa 25% din cifra de afaceri consolidata, pe grup.

Portalul Paravion este prezent pe piața europeana de turism în Marea Britanie, Spania, Ungaria, Bulgaria sau Cipru.

Agentia activeaza din 2015 și în Turcia, sub brandul Bavul.com, achiziționat de la gigantul Turkcell.

Anul trecut, veniturile companiei s-au ridicat la 46 milioane euro în România, respectiv 21 milioane euro în Turcia, cifra de afaceri consolidata depasind 65 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.