Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romexpo se transformă în sală pentru activități culturale și sportive și se va lua numele Nadiei Comăneci / VIDEO

nadia-comaneci

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, o hotărâre prin care solicită transmiterea Romexpo din domeniul public al statului și administrarea RA-APPS-SAIFI în administrarea CGMB, în vederea amenajării unei zone dedicată activităților culturale, educative și sportive.

Proiectul a fost adoptat cu 48 de voturi pentru și o abținere.

În debutul ședinței, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că PMB dorește amenajarea pavilionului central de la Romexpo sub forma unei săli multifuncționale pentru concerte și evenimente sportive, cu o capacitate de 15.000 locuri.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, se arată că în Capitală se înregistrează un deficit major de zone destinate activităților din domeniul cultural, educativ și sportiv.

"În acest sens, municipiul București a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităților culturale, educative și sportive, imobilul Romexpo din B.dul Mărăști, nr. 65-67, fiiind o clădire amplasată într-o zonă ușor accesibilă care se pretează pentru realizarea activităților de agrement", prevede documentul.

Terenul aferent imobilului menționat se află în proprietatea statului, cu drept de proprietate asupra construcțiilor SC Romexpo SA, dreptul de administrare al terenului fiind al RA-APPS-SAIFI, drept de folosință, sarcini pe o perioadă de 49 de ani — Camera de Comerț și Industrie a României.

Suprafața măsurată a terenului este de circa 309.704 mp.

Se menționează că Municipiul București a încheiat pe o perioadă de patru ani, în scopul colaborării în vederea organizării de activități specifice de interes public local (cultural, educativ și sportiv), un protocol de parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României.

Primarul general a declarat pe 23 noiembrie, cu prilejul semnării protocolului respectiv, că PMB vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă, suma necesară în acest caz fiind estimată la 30 de milioane de euro.

"Primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 și Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală (...) vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferințe, loje și tot ceea ce este necesar ca și infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. După acest obiectiv, împreună vom realiza și altele. De asemenea, întreg spațiul Romexpo va fi reamenajat și va fi și un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce privește mobilitatea. Și căile de acces și mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajate aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă", a precizat Firea.

Firea a menționat la momentul respectiv că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar președintele CCIR, Mihai Daraban, a fost de acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.