Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romii anunță proteste de amploare în Germania: Pleacă cu șatrele să ceară compensații

www.gandurilaborcan.ro
tigani rromi

Romii din ţara noastră pregătesc un protest în masă. Nu unul oarecare, ci cu regele autoproclamat în faţa şatrei. Dar ce vor oamenii lui Dorin Cioabă? Să meargă în Germania pentru a face un protest la Berlin pentru a primi pensii speciale.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Aceştia spun că au întocmit dosare pentru a primii compensaţii pentru că au fost deportaţi în Transnistria. Prima dată, dosarele acestora au fost respinse de autoritatile germane. De aceea, au decis să meargă cu şatra la Berlin. "Peste 3000 de dosare au fost depuse la casa de pensii din Germania", spune Cioaba, care si-a indemnat supusii sa ceara compensatii pentru persecutiile etnice suportate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Autointitulatul rege este surprins de refuzul nemtilor. "Dupa ce ne pun sa intocmim aceste dosare, sa punem oamenii batrani pe drumuri, vin si ne spun sa nu ne asteptam la nimic.", a spus Cioabă, conform ProTV.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Autoritatile germane sustin ca romii nu indeplinesc conditiile necesare obtinerii vreunei pensii pentru ca din informatiile lor, romii nu ar fi fost captivi in vreun ghetou, alaturi de evrei. "Unde am fost noi atunci dusi? Unde au fost, la sapa? La baile termale, in concediu? Noi am fost dusi si lasati pe un camp in niste gropi sapate, in bordee…", mai spune Cioabă, conform sursei citate.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.