Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ROSAL a intrat pe mâna PSD Sectorul 3 (P)

Firma este agreată, mai nou, și de Primăria Sectorului 5, care a întrerupt, de ceva vreme, colaborarea cu ROMPREST.

ROSAL a intrat sub influența PSD Sector 3, după 15 ani de control PD, fiind practic la comanda primarului Robert Negoiță. Asaltul pesediștilor în acest domeniu nu s-a oprit însă aici. ROSAL, potrivit surselor noastre, ar urma să intre în combinațiile serviciilor publice de salubritate și în Sectorul 5 al Capitalei. Zona, păstorită cu un fin simț al manevrelor menite să filtreze fondurile publice de Daniel Florea, primarul PSD, a fost sub contract, până acum, cu ROMPREST. De o bună bucată de timp această firmă a întrerupt colaborarea cu administrația Sectorului 5, retrăgându-și până și pubelele de pe străzi. O eventuală preluare de către ROSAL a serviciilor de salubritate în nu a fost confirmată de reprezentanții Primăriei, aceștia spunând că Direcția de Achiziții lucrează încă la procedura de organizare a unei licitații, fără a preciza și dată la care aceasta va avea loc.

Cel care a intermediat și aranjat această împrietenire și apropiere dintre ROSAL și fiefurile administrative PSD din cele două sectoare mai sus menționate, a fost Bogdan Niculescu, un prieten apropiat atât al lui Robert Negoiță cât și al lui Silviu Prigoana, patronul ROSAL. Și aceasta pentru că, Robert Negoiță nu ar fi putut să-și asume în nume propriu această manevră, având nevoie de o societate comercială controlată prin interpuși. Legătura dintre cei trei se explică prin faptul că Bogdan Niculescu a preluat o parte din acțiunile ROSAL, devenind directorul general al companiei. Această schimbare la vârf în ROSAL a dus, de altfel, la încheierea unui acord de pace și colaborare cu administrațiile locale bucureștene.

Miza acestor manevre este uriașă. Firmele care prestează servicii de salubritate reprezintă un aspirator uriaș de fonduri publice, specificul domeniului lăsând loc cu ușurință unei ambiguități în ceea ce privește circulația fondurilor bănești. Tentațiile în aceste situații sunt pe măsură și asta, luând de exemplu doar Sectorul 3 al Capitalei, chiar în pofida unei decizii a Curții de Conturi. După derularea unor anchete specifice a descoperit o fraudă de 138 de milioane de RON, bani publici plătiți, în mod nejustificat, de Primărie firmei ROSAL. Odată constatat prejudiciul, Curtea de Conturi a hotărât, atunci, returnarea către Primăria Sectorului 3 a banilor încasați de ROSAL. În mod surpinzător, Robert Negoiță a făcut o contestație împotriva acestei decizii, încercând să protejeze astfel interesele firmei pe care o controlează în detrimentul Primăriei.

Mai mult, Robert Negoiță urmărește expansiunea ROSAL în toate sectoarele Bucureștiului, încercând să-și impună firma prietenă ROSAL în tot ceea ce reprezintă prestarea de servicii de salubritate a Capitalei, bazându-se pe sprijinul larg al colegilor de partid din toate consiliile locale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.