Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, 'chinuită' de Teodorovici în comisia parlamentară/ AVIZ pozitiv

Inquam Photos / Octav Ganea
Rovana Plumb

Rovana Plumb, ministrul desemnat pentru Fonduri Europene, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de Afaceri Europene ale Parlamentului, cu 15 voturi pentru şi 8 împotrivă.

Deşi a primit aviz pozitiv, Rovana Plumb nu a fost deloc menajată nici de colegii din PSD. Aceasta a fost pusă în dificultate chiar de Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta.

După mai multe răspunsuri ale ministrului propus, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, Victor Ponta, a afirmat: "Îmi plac răspunsurile pe care nu le crede nimeni."

A urmat Eugen Teodorovici, care a prevenit-o pe Rovana Plumb că întrebările pe care urmează să i le adreseze nu au nicio conotaţie personală. "Nu e nicio chestiune personală. Ştiţi că şi dumneavostră sunteţi Pontistă, şi eu, şi alţii. Vreau să vă rog ca până la ora votului să vă gândiţi foarte bine dacă e cea mai bună decizie pe care o luaţi", a afirmat Teodorovici.

Plumb a fost taxată şi de Roberta Anastase, care a făcut trimitere la raportul Vâlcov, care arăta rezultatele proaste de la ministerul condus de Rovana Plumb. "Pentru oameni pregătiţi ca domnul Teodorovici nu a existat un loc în Guvern, pentru dumneavostră există", a afirmat Anastase.

Rovana Plumb a anunţat că se pregăteşte o ordonanţă de urgentă prin care Ministerul Fondurilor Europene să fie minister de sine stătător, nu în subordinea Ministerului Dezvoltării.

"În ceea ce priveşte activitatea mea în funcţia de ministru al Guvernului Tudose, sper că, prin OUG, se vor stabili clar atribuţiile pe care le are ministrul delegat pentru desfăşurarea activităţii fondurilor europene, astfel încât ministrul delegat pentru fonduri europene va deveni ordonator principal de credite pe toată activitatea pe care o desfăşoară, inclusiv cheltuielile de finanţare care sunt legate de activitatea fondurilor europene. Sper ca acest pas înainte să fie de bun augur în ceea ce priveşte eficienţa activităţii", a declarat Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.