Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, reacţie la dosarul DNA: 'Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez'

puterea.ro
rovana plumb

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene, îşi susţine vinovăţia şi afirmă că nu va demisiona, deşi DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale pe numele său, pentru complicitate la abuz în serviciu.

"Nu sunt vinovată. Întotdeauna am respectat legea si intotdeauna o voi respecta. In timpul mandatelor pe care l-am exerctitat, in diverse functii, intotdeauna am actionat cu buna credinta, in interesul cetatenilor si am actionat cu maxima seriozitate pentru a le apara drepturile. Nu consider ca trebuie sa demisionez, atata timp cat intotdeauna m-am gandit la Romania. Nu sunt vinovata, am respectat legea si fondurile europene in acest moment, absorbia lor este vitala. In mod cert sunt nevinovata. Niciodata nu am lucrat sub presiune si nu voi lucra sub presiune si nimeni nu mi-a cerut niciodata ceva", a declarat Rovana Plumb, după şedinţa conducerii PSD în care s-a decis să fie susţinută total.

Potrivit DNA, din probele administrate în dosarul "Belina", a rezultat bănuiala rezonabilă că Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 - 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.