Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

www.independent.co.uk
avion prăbușit MH17

Rudele victimelor dezastrului avionului Boeing 777 din Donbas, care au aflat concluziile raportului Grupului internaţional de Investigaţie despre implicarea Rusiei în tragedie, cer autorităţilor ruse să răspundă în faţă justiţiei. În special, ei cer extrădarea vinovaţilor, iar pentru această, Olanda ar trebui să folosească toate pârghiile disponibile pentru a convinge Moscova să coopereze.

Gabriel van den Brink, profesor de Ştiinţe Politice la Universitatea din Tilburg, care a pierdut în accidentul MH un coleg şi prieten apropiat, într-o conversaţie cu corespondentul „Novaia Gazeta” şi-a exprimat speranţa că Moscova va fi chemată la răspundere după ce numele autorilor vor fi făcute publice. „Desigur, foarte, foarte mulţi olandezi au fost înclinaţi după dezastru să dea vină pe Rusia. Şi continuă să dea vină. Dar noi putem să greşim, de aceea trebuie să aşteptăm până când anchetatorii ne vor da numele vinovaţilor, cei care au apăsat pe buton, cei care au dat ordinul, cei care au ascuns şi încă mai ascund adevărul" a declarat Gabriel van den Brink.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Potrivit profesorulului, guvernul olandez este acum „forţat să găsească un echilbru între interesele cercurilor de afaceri, care nu vor să strice relaţiile cu Rusia şi interesele societăţii olandeze, care cere tragerea la răspundere a Moscovei”. „Aşa că guvernul nostru este acum prins la mijloc, dar, cu toate acestea, am încredere în el şi noi ştim că, mai devreme sau mai târziu, cei responsabili vor fi identificaţi şi deferiţi justiţiei” – afirmă Van Den Brink.

Pete Plyug (membru în consiliul coordonator al rudelor victimelor MH17, care a pierdut un frate şi pe soţia sa) este profund indignat de faptul că Rusia abai după doi ani de la accident a trimis datele radarelor, care susţin că ”nicio rachetă nu a fost lansată de pe teritoriul separatiştilor”.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

„Unde aţi fost toţi aceşti doi ani cu radarul vostru? (…) Pare o bătaie de joc. Cum să dansezi pe mormintele oamenilor. La naiba, pentru acest lucru ar trebui să le fie ruşine! Ce vor să obţină cu acest lucru? Doresc iar să distragă atenţia publicului?!”, spune revoltat Pete, citat de „Novaia Gazeta”, conform timpul.md.

El consideră că partea rusă ar trebui să fie trasă la răspundere pentru implicarea în prăbuşirea avionului din Malaezia. „Nu, eu nu dau vină pe întreagă Rusie, pe oamenii simpli. Dar ei au lideri, există executanţii, cu ei ar trebui să începem, aşa ar trebui să înceapă cooperarea. Dacă au făcut-o oamenii tăi, atunci fii bărbat şi recunoaşte: „Da, au fost ai noştri!”- insistă Pete Plyug.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.