Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ între Dragnea şi Grindeanu: Cum a stricat Tudorel Toader consensul

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Grindeanu

Între Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu a existat, până recent, un consens perfect. Vorba liderului PSD era literă de lege, izvorâtă direct din programul de guvernare. A fost nevoie de un singur tehnocrat în Guvernul Grindeanu pentru ca această congruenţă să se năruie. Conferinţa de presă susţinută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, miercuri seara, a fost cea care i-a aruncat pe Dragnea şi pe Grindeanu pe poziţii total diferite.

Vezi şi: Ponta dă cu 'parul': 'Dragnea doar îl copiază pe modelul său Traian Băsescu'

După ce i-a înfierat timp de 40 de minute pe procurori, ministrul Justiţiei a prezentat o concluzie exact pe dos: nu se impune revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Premierul Grindeanu a reacţionat la scurt timp, susţinând pe deplin poziţia ministrului Toader, care "are autoritatea legală, experiența profesională și căderea morală pentru a face această evaluare și pentru a recomanda măsurile necesare". Mai mult. Grindeanu a "reiterat angajamentul ferm al Guvernului României față de lupta anticorupție", care "nu se poate confunda cu o persoană, oricine ar fi aceasta".

O poziţie total diferită a avut preşedintele PSD, venind parcă să confirme aşa-zisa ruptură dintre el şi premier, despre care s-a vorbit des în ultimele două luni. Deşi anunţase anterior că va susţine decizia ministrului Justiţiei, oricare ar fi ea, Dragnea s-a arătat total nemulţumit de deznodământul verificării făcute de Tudorel Toader.

"Eu am spus de multe ori în toate aparițiile mele publice că voi susține decizia ministrului dacă era argumentată. Din păcate, nu a fost argumentată. Ori era o argumentație care ne spunea tuturor de cetrebuie ținuți în funcție, ori era un raport prin care ne explica de ce trebuie revocați din funcție. Am o nemulțumire. Mă interesează prea puțin dacă rămân cei doi procurori în funcție, dar nu mi s-a părut un raport justificat. Ieri am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu", a spus Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.